Redactie stagiair bij 'RTL Nieuws' (tv)

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: maart 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Zelf onderzoeken, zelf produceren, zelf schrijven, zelf monteren – dat is een stage bij RTL Nieuws.

Voor onze nieuwsredactie zijn we op zoek naar twee stagiairs die de top willen bereiken in de journalistiek. Drie maanden lang draai je op volle kracht mee op verschillende deelredacties. We rekenen op jouw inzet en jouw eigen ideeën.

Wat ga je doen?

Zes weken lang ga je verhalen produceren op de Binnenlandredactie, zes weken lang ga je ook zelf verhalen maken op de Videoredactie.

Je zult veel bellen, brainstormen, overleggen, schrijven en monteren. Zo leer je onder goede begeleiding de meest dynamische nieuwsorganisatie van Nederland van binnenuit kennen.

Je zult vooral werken voor de tv-uitzendingen.

Eventueel is het ook mogelijk om de stage te verlengen met een periode op de online-redactie.

Wat bieden wij?

Een interessante én leuke stage op een van de meest enerverende redacties van Nederland: RTL Nieuws. Hier hoef je als stagiair geen koffie te halen, maar kun je direct aan de slag.

Je wordt goed ingewerkt en dan verwachten we dat je als volwaardige collega mee draait op onze redactie.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je volgt het nieuws op de voet. Je stelt vragen. Je wil weten hoe het zit. Kortom, je wil journalist worden en studeert daarom journalistiek of volgt een andere relevante studie aan een universiteit of hogeschool.
  • Je hebt eerder stage gelopen bij een nieuwsorganisatie of je hebt bij lokale of regionale nieuwsorganisaties al werkervaring opgedaan.
  • Je begrijpt wanneer een gebeurtenis nieuws is en denkt na over hoe je zo’n gebeurtenis kunt presenteren aan het grote publiek.
  • Je komt met veel ideeën, je bent kritisch, creatief, stressbestendig en communicatief sterk.
  • Je ziet dat online steeds belangrijker wordt voor zowel journalisten als onze doelgroep en probeert daar op een creatieve manier op in te spelen.
  • Denk eraan dat stages bij RTL Nieuws altijd minimaal drie maanden duren, en dat je gedurende je volledige stageperiode ingeschreven moet zijn bij je HBO/WO-opleiding.

Lijkt dit je wat? Reageer dan op de vacature, en stuur ons je motivatie en CV

Wie zijn wij?

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen?Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland.‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl).Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Solliciteren bij

Deirdre Das

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280