Research stagiair bij 'VPRO Groot Geld'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk English speaking

Wil jij meewerken aan een documentaireserie over de mondiale wereld van het grote geld? Research doen, voorgesprekken houden en meedenken over innovatieve vertelvormen op een redactie met hart voor verdiepende journalistiek? VPRO Groot Geld zoekt vanaf september 2019 een ambitieuze stagiair met kennis van de financiële sector. Liefst met een interesse die verder voert dan alleen Nederland. De stageplek is bedoeld voor de televisieredactie maar kan zich uitbreiden naar een interactieve online productie.

Wat is Groot Geld?

VPRO Groot Geld wordt een karakter gedreven, verhalende documentaireserie die op beschouwende wijze het functioneren van een fictieve handelsdag op de financiële markten openbaart. Hoe functioneren onze financiële markten? Wie zijn de bewoners van Planet Finance? En wat drijft hen? Kortom een diepe duik in de parallelle wereld van het grote geld ofwel The Rough Guide to Planet Finance.

Wat ga je doen?

De redactie van VPRO Groot Geld biedt een stageplaats voor een gemotiveerde WO of HBO student met kennis van de financiële sector, affiniteit met de journalistiek én de ambitie om die te vertalen naar audiovisuele media.

Tijdens deze stage ga je de volgende dingen doen:

  • Het nieuws scannen op voor VPRO Groot Geld interessante onderwerpen
  • Samen met collega’s invalshoeken bedenken bij deze onderwerpen
  • Samen met collega’s karakters vinden bij deze onderwerpen (Telefonische) interviews afnemen en uitschrijven
  • In korte tijd je complexe onderwerpen eigen maken en vertalen naar publiek - Meewerken binnen een veeleisende en dynamische redactie-omgeving

Wat bieden wij?

Een afwisselende en leerzame stage op de redactie van Groot Geld bij de VPRO in Hilversum die de kans geeft veel te leren over hoe je complexe onderwerpen die binnen de financiële sector spelen kunt vertalen naar een algemeen geïnteresseerd publiek. Je werkt vier à vijf dagen per week vanaf september 2019 (later starten is in overleg mogelijk De looptijd van de stage is in principe vier maanden.

De stage biedt veel ruimte om zowel qua vorm als inhoud jouw journalistieke en persoonlijke kwaliteiten te ontdekken en ontwikkelen.

 

Herken jij jezelf in dit profiel?

Beschik jij over de volgende kwaliteiten? 
  • Inhoudelijke kennis van de werking van de financiële markten
  • Internationale interesse
  • Niet bang of verlegen om te telefoneren 
  • Creatief, zelfstandig, doorzettingsvermogen
  • Goede beheersing van het Engels, liefst ook in geschrift
  • Beheersing van de Japanse, Chinese of Arabische taal is een pré

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Graag ontvangen we een schriftelijke motivatie en CV uiterlijk 1 september 2019. Reageren kan alleen via Mediastages.nl en als je bent ingeschreven bij een relevante opleiding. Voor informatie neem contact op met Marije Meerman, -showrunner van VPRO Groot Geld.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280