Stagiair redactie Beeld en Geluid op school

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: €300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij een verhalenverteller met hart voor het onderwijs?

Weet jij hoe je lessen aantrekkelijker kunt maken door gebruik te maken van video en audio? Dan is Beeld en Geluid op school op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Beeld en Geluid beschikt over een prachtige mediacollectie. Speciaal voor het onderwijs heeft Beeld en Geluid dit schooljaar een vernieuwd online mediaplatform gelanceerd: www.beeldengeluidopschool.nl.

Als redactie stagiair van Beeld en Geluid op school selecteer je materiaal uit de collectie en vertaalt dit voor gebruik in het onderwijs. Je werkt hiervoor samen met focusgroepen en curatoren. Ook lever je een inhoudelijke bijdrage aan de website van Beeld en Geluid op school en help mee het netwerk van Beeld en Geluid in het onderwijs uit te breiden en beter te benutten. 

Wat bieden wij?

Als stagiair kom je terecht in een klein multidisciplinair onderwijsteam dat zich inspant om van Beeld en Geluid op school een begrip in de onderwijswereld te maken. Je wordt geplaatst bij de afdeling Verhalen, de redactionele afdeling van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Deze afdeling ontwikkelt inhoud, concepten en programmering, en publiceert deze in de vorm van onder andere (beeld)verhalen en nieuwsbrieven. Deze afdeling biedt veel ruimte om je te ontwikkelen in een informele sfeer.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je volgt een relevante opleiding op mbo/hbo of wo-niveau (bijv. Media, Informatie en Communicatie, Film- en Televisiewetenschappen, Pabo) 
  • Je hebt belangstelling voor gebruik van media in het onderwijs
  • Je bent communicatief en ondernemend
  • Je bent onderzoekend en nieuwsgierig
  • Je bent zelfstandig en beschikt over een (positief) kritische houding. 

Wie zijn wij?

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Solliciteren bij

Irma van Kampen, Redacteur Verhalen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Monique Amse | Mediastages,
+31 035 6466264