Stagiair productie & redactie - Q-day zaterdag 11 mei!

Solliciteer direct
Bij: Q-music Nederland Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Q-Day 11 mei 2019

Ben jij onze nieuwe ster achter de schermen? Volg je een MBO / HBO opleiding? Geef je dan nu op voor de Q-day 2018 van zaterdag 11 mei 2019.

Een dj bij Qmusic is spreekwoordelijk gezegd slechts 'het topje van de ijsberg'. Want of je nou werkt aan de radioshows, een toffe video of een grappige social post, bij Qmusic werk je nooit alleen. Iedere dag werken er verschillende dj's, producers en afdelingen samen aan de beste content on air, online en op social media.

Wil jij hier ook onderdeel van worden? Geef je dan op via de knop solliciteren voor de Q-day van zaterdag 11 mei 2019.

Wat ga je doen?

Q-day is de perfecte dag om meer te leren over radio, video en social media. Je krijgt een unieke kijk achter de schermen en maakt kennis met het radiovak. Of je nou naar huis gaat met een stageplaats of niet: in één dag zullen we je veel leren, laten we je kennis maken met de verschillende afdelingen en onderzoeken we samen de mogelijkheden van radio. We bieden mooie, creatieve, uiteenlopende stages aan.

Om toegang te krijgen tot deze stageplaatsen houden wij 2 keer per jaar een Q-day. Tijdens deze dag maak je kennis met Qmusic, je ontmoet de verschillende programma's, je krijgt workshops en masterclasses op het gebied van o.a. radio, techniek, social en video. Je maakt samen met medestudenten opdrachten en gaat op speeddate bij het programma waar je graag stage wilt lopen.

Een dag waar je niet alleen in korte tijd veel ervaring opdoet, maar waar je ook vragen kunt stellen en jezelf kan presenteren als ideale kandidaat.

De stageperiode loopt van eind augustus tot en met januari 2020. De exacte startdatum en overige details worden bepaald in overleg (duur van stage is 5 maanden).

Wat bieden wij?

Een toffe stageplek bij de volgende programma's:

Mattie & Marieke

De ochtendshow met Mattie & Marieke is een plek waar je niet alleen veel kunt leren, maar ook veel mag doen. Je draait volledig mee in het team en krijgt flink wat verantwoordelijkheid.

Er zijn verschillende plaatsen beschikbaar:

  • Stagiair algemeen (audio, productie, redactie)
  • Stagiair nieuws (journalistieke insteek, teksten schrijven, monteren en quotes verzamelen)
  • Stagiair online (social, video)

Office Hours met Menno & Wim

Een stage bij Office Hours maak je radio van héél dichtbij mee. In de studio denk je na over de dagelijkse invullen van de shows van Menno Barreveld en Wim van Helden. Daarnaast zit je bovenop het laatste nieuws en je krijgt een applaus na iedere creatieve uitspatting. Zorg jij ervoor dat we jou iedere dag een staande ovatie geven?

Domien

De middagshow is dé plek als je van muziek houdt en in een klein team radio wil leren maken. Domien zoekt een productie/redactie stagiair. De avondshows met Igmar en KaiExperimenteren, veel online mogelijkheden en lef – daarmee vatten we de avondshows van Qmusic wel goed samen. Je werkt mee op alle gebieden van productie, radio, online en social. Een plek voor een creatieve duizendpoot dus.

Het Weekend

Ben je zelfstandig, heb je al wat (radio)ervaring en ben je niet bang voor verantwoordelijkheid tijdens je stage? Dan is het weekend dé plek voor jou. Je werkt met verschillende DJ’s en moet dus makkelijk kunnen schakelen in inhoud, denkwijze en programma. Hierdoor groei je snel en wordt je een allrounder. Ideaal voor studenten die zelf ook radio ambities hebben.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je bent onderdeel van het programmateam
  • Je werkt volledig mee op het gebied van redactie, productie en regie
  • Je werkt mee aan de dagelijkse inhoud / content van de show én aan de lange termijn projecten
  • Je leert o.a. editen, de beste teksten schrijven, plannen en organiseren maar bovenal leer jezelf verder ontwikkelen als creatieve contentmaker.

Klinkt dit je nou als muziek in de oren? Dan ben je nu slechts één stap verwijderd van een toffe stageplek: aanmelden maar!

Wie zijn wij?

Qmusic wil mensen gelukkig maken, door elke dag plezier, energie en een goed gevoel brengen in het leven van de luisteraar. Dat doen we met lekkere hits, verrassende en relevante acties, creatieve programma’s en enthousiaste DJ’s. Q-music is uitgegroeid tot één van de grootste radiostations van Nederland. De kernwaarden van Qmusic zijn: open, energiek, authentiek, kritisch voor onszelf, positief, respectvol en creatief.

Solliciteren bij

Stephanie Rijnders

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241