stagiair online redactie VPRO Tegenlicht

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: januari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Zie jij een toekomst voor jezelf in de (online) journalistiek en ben je een echte aanpakker? Wil jij stukken schrijven, interviews afnemen, meedenken over sociale media en innovatieve vertelvormen op een crossmediale redactie met hart voor verdiepende journalistiek?Lees dan vooral verder. VPRO Tegenlicht zoekt vanaf januari 2019 namelijk een ambitieuze redactiestagiair met schrijf- en digitale skills. De stageplek is nadrukkelijk bedoeld voor de online redactie van Tegenlicht, die in veel opzichten nauw samenwerkt met de televisieredactie. VPRO Tegenlicht is een wekelijks informatief televisieprogramma zonder vast format over future affairs. Voorbij de waan van de dag op zoek naar de manier waarop de samenleving zich vormt en welke invloeden daarbij een rol spelen. Zonder versimpeling van de werkelijkheid. De online redactie van VPRO Tegenlicht biedt een stageplaats voor een gemotiveerde Master- of HBO-student, die dit programma goed kent, ons volgt op sociale media en regelmatig de site bezoekt.

Wat ga je doen?

Tijdens deze stage ga je de volgende dingen doen:

 • Het nieuws scannen op (voor Tegenlicht) interessante onderwerpen
 • Samen met collega’s invalshoeken bedenken bij deze onderwerpen
 • Researchen en schrijven van artikelen en teksten voor de website
 • (Telefonische) interviews afnemen en uitschrijven
 • Prikkelende social mediaberichten verzinnen en inplannen
 • Meedenken over en bijhouden van een uitgekiend social media schema
 • Researchen en teksten schrijven ten behoeve van online video's
 • In korte tijd complexe onderwerpen eigen maken en vertalen naar online publiek
 • Meewerken binnen veeleisende en dynamische redactie-omgeving

Wat bieden wij?

Een afwisselende en leerzame stage bij de online redactie van Tegenlicht bij de VPRO in Hilversum die de kans geeft veel te leren over alle verschillende aspecten van een crossmediale redactie. Je werkt 36 uur verspreid over vijf dagen per week vanaf 1 januari 2019. De looptijd van de stage is in principe vier maanden. De stage biedt veel ruimte om eigen ideeën om te vormen tot journalistieke producties. Zowel qua vorm als inhoud kan je veel kanten op – waardoor je de journalistiek en persoonlijke kwaliteiten binnen dit veld kan ontdekken en ontwikkelen. Zo krijg je er de ruimte om zelf cross-mediale producties te bedenken en uit te voeren. Daarbij leer je veel over social mediaplanning en -strategie.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Tegenlicht zoekt gevorderde en gemotiveerde master- of HBO-studenten, met enige journalistieke kennis of ervaring, affiniteit met social media en technisch inzicht
 • Uitstekende schrijfvaardigheid
 • Niet bang of verlegen om te telefonerenInhoudelijk geïnteresseerd in de Tegenlicht-thema's
 • Creatief, zelfstandig, doorzettingsvermogenInteresse in de ontwikkelingen op het gebied van sociale media
 • Ervaring of interesse in webredactie (werken met een CMS) en/of montage (Adobe Premiere) is een pré

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Arja van den Bergh, per 2019 online samensteller VPRO Tegenlicht. Graag ontvangen we twee (recent) geschreven stukken, een schriftelijke en/of video-motivatie en schriftelijk CV uiterlijk 20 november 2018. 

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241