Stagiair Online NPO Radio 2 (per direct)

Solliciteer direct
Bij: NPO (Nederlandse Publieke Omroep) Vanaf: december 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

NPO Radio 2 is op zoek naar een online stagiair! Ben je gek op radio, muziek en online? Kun jij niet wachten tot je al jouw ideeën over social media in de praktijk mag brengen? En heb je altijd al achter de schermen van de Top 2000 willen werken? Denk je bij het lezen van deze tekst: “Dat ben ik!”? Dan zoeken we jou.

NPO Radio 2 is de radiozender van de Nederlandse Publieke Omroep die staat voor een brede liefde voor muziek. Met DJ’s als Rob Stenders, Annemieke Schollaardt, Gijs Staverman en Ruud de Wild houden wij elke week miljoenen luisteraars aangesloten op wat er speelt. Het hele jaar vinden er toffe evenementen plaats bij NPO Radio 2, zoals Concert at SEA, North Sea Jazz en natuurlijk de Top 2000!

Wat ga je doen?

 • Relevant nieuws spotten en inhaken waar mogelijk.
 • Socialposts voorbereiden en in elkaar zetten met Photoshop, bv. aankondigingen van gasten/artiesten 
 • Radiofragmenten omzetten naar online content, voor zowel de site als social media.
 • Originele ideeën voor online content tijdens evenementen bedenken en uiteraard helpen bij de uitvoering ervan.
 • Het gesprek aangaan met onze luisteraars op social media. Naast het actief beantwoorden van hun vragen, reageer je op hun opmerkingen en creëert hiermee een positieve sfeer rondom onze online content.
 • Statistieken bijhouden van volgers op onze social kanalen en content analyseren na evenementen.

Niks is onmogelijk! We zijn benieuwd naar jouw creatieve input. Met een beetje geluk mag je die nog in de praktijk brengen ook ;-).

Wat bieden wij?

Wij bieden een stageplek voor een aanpakker die niet bang is voor een flinke dosis verantwoordelijkheid. Je krijgt te maken met alle facetten van het produceren van online content binnen één van de grootste radiostations van Nederland, en daardoor zal geen stagedag hetzelfde zijn! Ben jíj de online held die we zoeken? Dan ben je meer dan welkom om ons team vanaf augustus te komen versterken.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Als stagiair Online bij NPO Radio 2:

 • Houd je van schrijven en heb je een hekel aan spelfouten
 • Breng je heel wat uren op social media door
 • Volg je een hbo-opleiding die gericht is op media, evenementen en/of communicatie
 • Ben je creatief, oplossingsgericht en assertief
 • Ben je stressbestendig
 • Niks is jou te gek, jij maakt alles!
 • Verder ben je enthousiast en vind je het niet erg om af en toe een avond of weekend te werken.
 • En niet geheel onbelangrijk: je luistert graag naar NPO Radio 2 en sluit je jaar graag af met de Top 2000.

Let op: deze stage is niet bedoeld voor mensen die graag radio willen maken. Je werkplek bevindt zich op de redactie van NPO Radio 2 en niet in de radiostudio.

Wie zijn wij?

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is van iedereen en voor iedereen. De NPO staat voor een brede publieke omroep met een rijke en gevarieerde programmering. We zorgen voor de programmering en de distributie van programma’s via radio-, televisie-, internet- en (digitale) themakanalen. Omroepen en hun programmamakers vormen de creatieve en inhoudelijke bron voor een rijk en gevarieerd media-aanbod. Samen met hen werkt de NPO continue aan vernieuwing en zoeken we nadrukkelijk de interactie met de kijker en luisteraar.De NPO staat als organisatie midden in een sterk veranderend medialandschap. We spelen scherp in op nieuw mediagedrag en digitalisering. Een ambitieuze en publieksgerichte koers is uitgezet, en die vraagt om een visie, samenspel, verbinding en daadkracht.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren bij

Saskia Ligthart. Kan je niet wachten om bij NPO Radio 2 te beginnen? Stuur dan je motivatie en cv. Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271