Stagiair online marketing en social media bij 'RTL Digital Media'

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Voor het team van de Online Producers van RTL Digital Media zijn we op zoek naar een ondernemende en leergierige stagiair die ons kan versterken met onze online marketing, digital redactie en social media werkzaamheden.

We zorgen dat we dankzij onze websites, social kanalen en second screen toepassingen zoveel mogelijk bereik genereren voor onze content. Dit doen we door actief aanwezig te zijn op Facebook, Twitter en Instagram. Je schrijft zelf social media plannen en voert deze uit. Denk aan positionering, planning, creatie, rapportage en copywriting.

Je komt te werken in een team dat ervan overtuigd is dat ‘plezier in het werk’ de sleutel is tot succes, toewijding en het behalen van onze doelen. We houden elkaar scherp en werken intensief samen, zodat we elkaar versterken en het beste resultaat neerzetten.

Wat ga je doen?

 • Leveren van nieuwe, creatieve en doelgerichte ideeën t.b.v. content op onze websites en social kanalen
 • Knippen van fragmenten/teasers en publiceren van afleveringen
 • Meten en analyseren van de online bereik
 • Websitebeheer en -optimalisatie (contentmarketing)

Wat bieden wij?

Vanwege de kennis en ervaring die op dit vlak aanwezig is bij de Online Producers, ben je na het afronden van je stage een waardevolle ervaring rijker.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld de richting: Digitale Communicatie, Marketing/Communicatie of Media Management)
 • Kennis van social media, traffic genererende internetcontent en campagnes
 • Een eigen blog, YouTube channel of andere online redactionele werkervaring is een pré
 • Foutloze beheersing Nederlandse taal (een spellingtest is onderdeel van de sollicitatieprocedure)
 • Cijfermatig inzicht t.b.v. tussentijdse evaluaties en ruime kennis van Microsoft Excel
 • Punctueel, nauwkeurig, stressbestendig, proactief, ondernemend, je denkt twee stappen vooruit en je beschikt over prima contactuele en communicatieve vaardigheden
 • Ervaren in gebruik van Adobe Photoshop
 • Flexibel inzetbaar voor avond- en weekenddiensten

Wie zijn wij?

RTL Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL in Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Solliciteren bij

Mandy van den Akker. 

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271