Stagiair middagmagazines NPO Radio1

Solliciteer direct
Bij: AVROTROS Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

In 2020 begint AvroTros met nieuwe middagmagazines op Radio1. Van maandag tot en met donderdag presenteren Dionne Stax en Toine van Peperstraten van twee tot vier het programma Stax&Toine. Hierin gaan ze aan op zoek naar antwoorden op de vragen die het nieuws van de dag op opwerpt. Daarnaast spelen muziek en onderwerpen die met lifestyle te maken hebben een belangrijke rol. Op vrijdag maakt Humberto Tan van twee tot vier het programma Humberto. Dit staat in het teken van gesprekken waarbij uitgezoomd wordt en actuele verhalen in een bredere context geplaatst worden. Muziek en het vrijdagmiddaggevoel spelen een nadrukkelijke rol bij dit programma. Voor deze twee programma's zoeken wij een stagiair.

Wat ga je doen?

Je gaat op zoek naar geschikte verhalen en gasten voor de programma's. Je boekt gasten en bereidt in overleg met de samensteller en eindredacteur je onderwerpen voor.

Wat bieden wij?

Een stageplek voor drie of zes maanden in een klein hecht en dynamisch team. Jij krijgt de kans om vanaf het begin betrokken te zijn bij twee nieuwe onderscheidende programma's op Radio1.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je hebt een neus voor onderscheidende verhalen. Je hebt een passie voor radio en hebt ideeën hoe je de content ook online kunt verspreiden.

Wie zijn wij?

AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 9000 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving. In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen.

• Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving
• Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland
• Samenbrengen van mensen
• Helpen met het duiden van nieuws
• Thuishaven voor de jeugd

Met onze programma’s, online platforms en evenementen bereiken wij een groot publiek. Wij streven dan ook naar kwaliteit en innovatie en motiveren ambitieuze en creatieve media-professionals te solliciteren op onze vacatures.

Solliciteren bij

Frans van der Vegt, Eindredacteur Radio1 bij AvroTros. Voor meer informatie: 06 53 690 940

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280