Stagiair internetredactie bij 'DWDD'

Solliciteer direct
Bij: BNNVARA Vanaf: januari 2019 Duur: Minder dan 3 maanden Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

De Wereld Draait Door, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, is een dagelijks actualiteitenprogramma van de VARA op NPO 1. Vanuit de Westergasfabriek, Amsterdam wordt de actualiteit op eigenzinnige, toegankelijke en humoristische wijze besproken met gasten die hierin een belangrijke rol spelen. De Wereld Draait Door richt zich op de actualiteiten, politiek, wetenschap, sport, kunst, cultuur, muziek en media. Je werkt op de locatie: Westergasfabriek – Amsterdam.

Op dwdd.nl vind je o.a. informatie over de gasten en over de onderwerpen uit het programma. Je kunt de uitzendingen (terug) kijken, net als alle muziekoptredens. Ook kan je de redactie tippen en via de sociale media (Facebook, Twitter) reageren. Met enige regelmaat worden er voor internet prijsvragen en exclusieve content-items gemaakt. Sinds januari is de internetredactie uitgebreid om de site te voorzien van meer verrijkende content en interactie.

Wat ga je doen?

Als stagiair maak je de dagelijkse nieuwsbrief. Je verzamelt hiervoor informatie, die je selecteert en bewerkt. Daarnaast zorg je er mede voor dat de uitzending online komt, met aanvullende informatie over de gasten en onderwerpen. Je bewerkt afbeeldingen en zet videofragmenten klaar. Je bent medebeheerder van de sociale media-pagina’s van DWDD.

Een paar avonden per week maak je backstage foto’s voor Instagram en Twitter. Daarnaast is er ruimte om verdiepende content voor de site te maken, in tekst en/of in beeld. Omdat de site continu in beweging is, kunnen de hiervoor genoemde werkzaamheden van de stagiair afwijken of worden uitgebreid. We staan open voor eigen inbreng, ook is er ruimte voor onderzoek.

Wat bieden wij?

€ 250,- bruto bij fulltime stage

Herken jij jezelf in dit profiel?

De persoon die wij zoeken:

  • Werkt secuur en is zelfstandig en stressbestendig
  • Is zelf veel te vinden op internet, sociale netwerken en heeft er veel affiniteit mee
  • Beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid Is geïnteresseerd en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het internetlandschap, maar is daarnaast ook geïnteresseerd in de onderwerpen van DWDD en de actualiteit Is bedreven in sociale media als: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat…e.d.
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden
  • Heeft een flexibele opstelling t.a.v. werktijden, je werkt per week 40 uur, in overleg verdeeld over 4 of 5 dagen en een paar keer week ’s avonds rondom de uitzending
  • Kan goed werken met Photoshop en een CMS (content management systeem)
  • Volgt een WO of HBO opleiding (3e jaar of afronding) op het vlak van media, kunsten, cultuur of journalistiek
  • Heeft enige ervaring of affiniteit met filmen en monteren

Wie zijn wij?

BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en knallen we dagelijks heel wat kilobytes de cyberruimte in. We maken programma’s als Spuiten en Slikken, De Wereld Draait Door, Zembla, De Nieuws BV, Domien en #BOOS. BNNVARA staat voor een vrije, nieuwsgierige en sociale samenleving. We betrekken iedereen bij de wereld, de welvaart en het welzijn en spelen een activerende rol in onze maatschappij. We kennen geen grenzen: niet in de organisatie en niet in de wereld. Geen onderwerp blijft onbesproken, geen wildernis onverkend, geen heilig huisje overeind. We laten ons leiden door wat we belangrijk vinden en niet door wat hoort of van ons verwacht wordt.

Solliciteren bij

Ynse Yzenbrandt.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241