Stagiair filmarchief

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: januari 2020 Duur: In overleg Voor: 24 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: €300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

We zijn op zoek naar een stagiair die de filmcollectie van Gerard Croiset gaat inventariseren en toegankelijk maken. Gerard Croiset (1909-1980) was een Nederlandse paragnost en magnetiseur die vanaf de jaren veertig een praktijk had in Utrecht. Hij legde zijn werkzaamheden vast op film. De collectie bevat films over genezingen, vermissingen, experimenten alsmede familie- en vakantiefilms.Je komt te werken op de afdeling Vereeuwigen. Deze afdeling houdt zich bezig met de verwerking van al het materiaal dat het archief binnenkomt: digitaal en analoog in allerlei vormen en maten. Processen rond inventarisatie, selectie, beschrijving, digitalisering en beheer spelen daarbij een grote rol.

Wat ga je doen?

Tijdens deze stage werk je aan het inventariseren, selecteren en verwerken van audiovisueel materiaal van Gerard Croiset. Je beschrijft de collectie in de catalogus van Beeld en Geluid, dit gebeurt in samenwerking met de stichting Het Johan Borgman Fonds. Daarnaast vervul je ondersteunende werkzaamheden binnen de afdeling, bijvoorbeeld bij het verwerken van andere collecties. Deze stage kan eventueel ook gecombineerd worden met een eigen onderzoek naar de collectie en de publicatie van een artikel op de website van Beeld en Geluid

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een veelzijdige en dynamische leeromgeving met veel ruimte voor ontwikkeling in een informele sfeer. Bovendien maak je van dichtbij kennis met een van de grootste nationale erfgoedinstellingen en wordt je ondergedompeld in de vaderlandse mediahistorie.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je volgt een gerelateerde HBO of WO opleiding (zoals Media & Cultuur, Cultureel erfgoed of vergelijkbaar)
  • Je hebt affiniteit met audiovisueel erfgoed
  • Eerdere ervaring met analoge film is een pré
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
  • Je hebt een goed gevoel voor de combinatie tekst en beeld
  • Je hebt oog voor detail en bent accuraat
  • Je bent een zelfstandige werker en initiatiefrijk.

Wie zijn wij?

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Solliciteren bij

Je kunt je motivatie richten aan Vincent Huis in ‘t Veld, coördinator acquisities. Eerder starten is mogelijk.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280