Stagiair data analyse bij het journalistieke platform 'De Monitor'

Solliciteer direct
Bij: KRO-NCRV Vanaf: februari 2020 Duur: In overleg Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Voor de KRO-NCRV is het belangrijk om te verbinden, te inspireren en te duiden. Als publieke organisatie is het noodzakelijk te kunnen blijven aantonen dat zij maatschappelijk relevant is. Hierom houden wij ons bezig met het verwerven van inzicht in onze (online) achterban, mede onderzoeken wij hoe op een zinvolle wijze betrokkenheid kunnen meten en bevorderen. Bijvoorbeeld voor ons journalistieke platform

Bij De Monitor zijn we op zoek naar studenten die goed zijn in het doen van diverse data analyses met online data.

Wat ga je doen?

Om zinvolle inzichten te verzamelen kunnen netwerk-, content- en discoursanalyse uitkomst bieden. Deze analyses zullen voornamelijk worden uitgevoerd op een combinatie van data van Facebook, Twitter, kijkcijfers, programma inhoud en online content. 

Onderdeel je opdracht is om te onderzoeken of dit een vast onderdeel moet worden van de dataverzameling van de KRO-NCRV. De uitdaging is natuurlijk om deze technieken gericht in te kunnen zetten op basis van geautomatiseerde data analyse. Daarover kun jij ons adviseren.

Wat bieden wij?

KRO-NCRV is een publieke media organisatie. Gedurende jouw periode bij de KRO-NCRV wordt je uitstekend begeleid door medewerkers van KRO-NCRV en het data analyse team. Dat biedt jou de unieke mogelijkheid om zowel in aanraking te komen met de cultuur en werkwijze van de media industrie als ook te kunnen leren van ervaringen en ontwikkelingen in vakgebied van data analytics. Ideale kandidaten hebben een interesse in het media landschap in Nederland, gepaard aan interesse voor data analytics, en een studie achtergrond in Information Science of Computer Science.

Uiteraard biedt de KRO-NCRV een passende marktconforme afstudeervergoeding.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Ben je nieuwsgierig, ambitieus, ben je goed met data, heb je kennis van allerlei soorten van data en met name social data en wil jij een inspirerende werkomgeving het verschil maken reageer dan! Startdatum in overleg.

Wie zijn wij?

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

Solliciteren bij

Petra Moonen - Marktonderzoeker | 035 671 9515 | M 06 44378316

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280