Stagiair bureauredactie economie Nieuwsuur

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Nieuwsuur is een dagelijkse actualiteitenrubriek van NTR en NOS met nieuws, achtergronden en sport. De redactie is gehuisvest in het Videocentrum op het Mediapark in Hilversum. Onderzoeksjournalistiek is een belangrijk speerpunt.

Wat ga je doen?

De stagiair draait mee op de economieredactie van Nieuwsuur. De werkzaamheden omvatten het initiëren, uitwerken en produceren van onderwerpen in samenwerking met een redacteur of verslaggever, het verrichten van research, het aanleveren van tekst en beeld voor de website.

Wat bieden wij?

Meedraaien op een dynamische redactie in een veelzijdig team van ongeveer 40 redacteuren en verslaggevers. Je werkzaamheden zijn zeer divers. De meeste tijd ga je onderwerpen onderzoeken en journalistiek spitwerk verrichten. Daarnaast ga je mee met de verslaggever als er een reportage gedraaid wordt. Verder behoort beeldresearch ook tot je taken. Mocht je telefoonangst hebben... daar helpen we je snel van af. Je wordt begeleidt door zeer ervaren journalisten.

Herken jij jezelf in dit profiel?

In aanmerking komen gevorderde studenten die een journalistieke vakopleiding of praktijkgerichte universitaire master volgen.De stagiair moet zelfstandig kunnen werken en dient te beschikken over analytisch vermogen, flexibiliteit, originaliteit en goede beheersing van zowel het Nederlands als het Engels. Interesse in economische onderwerpen is een vereiste. Eerder of later starten dan de aangegeven datum is in overleg mogelijk

Wie zijn wij?

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Contactpersoon vacature

Judith Pennarts

Solliciteren bij

Judith Pennarts, binnenlandcoördinator Nieuwsuur

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280