Stagiair Beeldresearcher

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: oktober 2018 Duur: Minder dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 275,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Hou je van geschiedenis en wil je graag ervaring opdoen als beeldresearcher? Dan is deze stage bij Andere Tijden iets voor jou! Andere Tijden is het geschiedenisprogramma van de NTR en de VPRO. De Andere Tijden Special is een aflevering van 50 minuten die voornamelijk uit archiefbeeld bestaat. Het thema van de special is deze keer: Het Rijke Roomse Leven.

Wat ga je doen?

Als special stagiair maak je deel uit van de redactie van Andere Tijden en help je mee bij de beeldresearch van de jaarlijkse Andere Tijden Special. Twee maanden lang werk je samen met de regisseur aan de uitzending. Dat betekent heel veel beeld bekijken en het overzicht bewaren maar ook achtergrondinformatie bij de beelden zoeken, zoals krantenartikelen en dagboeken.

Wat bieden wij?

De stage duurt van 1 oktober tot 7 december, 32 uur per week. Reageren kan tot 9 juli.

Een stagevergoeding van € 300,00 bij fulltime stage.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je studeert bij voorkeur geschiedenis en hebt daarnaast grote affiniteit met televisiejournalistiek. Je hebt goede beeldresearchvaardigheden, je kunt nauwkeurig werken, bent goed in beschrijven, archiveren en schematiseren van beeld.

Wie zijn wij?

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Solliciteren bij

Mirjam Gulmans en Hannah Dogger (stagecoördinatie). 

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271