Stagiair beeldredactie - fotografie 'De Wereld Draait Door'

Solliciteer direct
Bij: BNNVARA Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

De Wereld Draait Door, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, is een dagelijks actualiteitenprogramma van de VARA op NPO1. Vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam, wordt de actualiteit op eigenzinnige, toegankelijke en humoristische wijze besproken met gasten die hierin een belangrijke rol spelen.

De Wereld Draait Door richt zich op de actualiteiten, politiek, wetenschap, sport, kunst, cultuur en media. Je werkt op de locatie: Westergasfabriek– Amsterdam.

Wat ga je doen?

Als stagiair op de beeldredactie doe je zowel beeldredactie als productie ervaring op. Je zorgt samen met een beeldredacteur voor de foto’s die in het programma worden gebruikt. Je communiceert hierover met de fotografen en redacteuren, bent creatief in het zoeken naar en bewerken van beeld, maakt een selectie hierin en zorgt ervoor dat deze op tijd in de regie wordt aangeleverd. Je woont dagelijks de repetities bij en ziet je werk iedere dag meteen terug op TV!

Herken jij jezelf in dit profiel?

De persoon die wij zoeken:

  • Heeft affiniteit met fotografie. Kan overweg met Photoshop (voornamelijk zwart-wit/formaat/contrast bewerkingen en eigen creativiteit)
  • Korte Photoshop cursus aan het begin van de stage
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden
  • Is accuraat en stressbestendig
  • Heeft een goede schrijfvaardigheid
  • Heeft een flexibele opstelling t.a.v. werktijden, je werkt per week 40 uur, verdeeld over dagen van ca. 10.30 tot 20.00 uur Heeft affiniteit met het programma
  • Volgt een WO of HBO opleiding (3e jaar of afronding) op het vlak van media, kunsten, cultuur of journalistiek

Wie zijn wij?

BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en knallen we dagelijks heel wat kilobytes de cyberruimte in. We maken programma’s als Spuiten en Slikken, De Wereld Draait Door, Zembla, De Nieuws BV, Domien en #BOOS. BNNVARA staat voor een vrije, nieuwsgierige en sociale samenleving. We betrekken iedereen bij de wereld, de welvaart en het welzijn en spelen een activerende rol in onze maatschappij. We kennen geen grenzen: niet in de organisatie en niet in de wereld. Geen onderwerp blijft onbesproken, geen wildernis onverkend, geen heilig huisje overeind. We laten ons leiden door wat we belangrijk vinden en niet door wat hoort of van ons verwacht wordt.

Solliciteren bij

Sophia Hamers. Stuur een gerichte brief met je cv als attachment.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271