Stagiair 3D-ontwerp (historische objecten)

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: oktober 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 20 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: €300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk English speaking

Beeld en Geluid beschikt over een grote collectie van historische objecten, zoals professionele uitzendapparatuur, maar ook consumenten-apparaten als radio’s en televisies. Deze objecten staan soms opgesteld in het museum, maar zijn vaak ook niet zichtbaar voor publiek. Als ze staan opgesteld is dat achter glas en is er slechts in beperkte mate duidelijk hoe het apparaat werkt of wat het doet.

Tijdens je stage werk je samen met een HCI-designer en historisch expert aan een concept voor een interactieve 3D-ervaring van oude radio's uit het archief van Beeld en Geluid. Het 3D-model kan worden voorzien van verrijkingen, aanvullende informatie die de historische en technische context van het apparaat illustreren.

Wat ga je doen?

  • Zelfstandig 3D-modelleren van minimaal één historisch object (radio) op basis van blauwdrukken en de objecten zelf
  • Samen met een inhoudelijk expert de werking van verschillende onderdelen van de radio visualiseren
  • Samenwerken met een HCI-designer om een tof concept te bedenken waarmee gebruikers kunnen interacteren met het 3D-model

Wat bieden wij?

Mooie stage voor 20-40 uur/week voor de duur van 3 tot 6 maanden.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je bent een creatieve, nauwkeurige student met een interesse voor geschiedenis
  • Je studeert bijvoorbeeld gamedesign, 3D-ontwerp of een daaraan gerelateerde studie
  • Je kunt zelfstandig uit de voeten met 3D-modelleringssoftware zoals Blender, Cinema4D e.d.
  • Ervaring met Unity is een pré

Wie zijn wij?

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Solliciteren bij

Jesse de Vos, Onderzoeker Nieuwe en Interactieve Media

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280