Sportredactie stagiair bij 'RTL Nieuws Online'

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Als stagiair hou je je bezig met het maken van journalistieke sportverhalen. Je zit bovenop het sportnieuws, en bedenkt zelf creatieve invalshoeken. Ook denk je na over welke verhalen passen bij RTL Nieuws, en hoe je een verhaal maakt voor de doelgroep. Dan kan tekst, video of andere vormen zijn.

De stage is in principe voor drie maanden, en begint in september. Maar zowel de startdatum als de duur zijn flexibel, en in overleg aan te passen. Ook is de stage open voor verschillende opleidingsniveaus.

Reageren kan tot 28 juli.

Wat ga je doen?

  • Sportverhalen maken voor rtlnieuws.nl/sport. Dat doet je op basis van ANP berichten en andere bronnen, maar ook door zelf op onderzoek uit te gaan
  • Meedenken over rubrieken
  • De dagelijkse nieuwsstroom bijhouden en diepgravende verhalen maken
  • Samenwerken met de collega’s van VTBL, RTL7 Darts, RTL GP en RTL Nieuws
  • Om bovenop het sportnieuws te zitten heb je soms flexibele werktijden. Bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend.

Wat bieden wij?

Een stage waarin je je kunt ontwikkelen als (sport)journalist. Er is veel ruimte om zelf verhalen te produceren, en samen te werken met de sportmerken van RTL.

Ook mag je meedenken over interessante vormen en creatieve invalshoeken voor de sportsectie van RTL Nieuws. 

 

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je bent gek van sport en weet veel van verschillende sporten
  • Je kunt artikelen schrijven
  • Je hebt een journalistieke achtergrond en gevoel voor online en social nieuws
  • Je bent communicatief & houdt er van in teamverband te werken
  • Affiniteit met video is een pre

Wie zijn wij?

RTL Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL in Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Solliciteren bij

Jesse van Amerongen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280