Research stagiair voor tv-serie 'Aletta’s reis 2019'

Solliciteer direct
Bij: Paul de Bont Producties Vanaf: november 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: WO Vergoeding: € 250,- bruto op basis van fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Samen met de NTR produceren we een TV-serie over Aletta Jacobs. Begin 20e eeuw maakte Aletta Jacobs een wereldreis. Voor de TV serie maken we opnieuw deze reis en zoeken we Aletta’s van nu. Vrouwen die strijden voor mensen- en vrouwenrechten in 2019. Voor deze serie zoeken we een research stagiair.

De stage is interessant voor studenten die geïnteresseerd zijn in (internationale) research, bijvoorbeeld studenten journalistiek, vrouwenstudies of geschiedenis.

Wat ga je doen?

Je werkt veel samen met de regisseurs Marlou van den Berge en Djoeke Veeninga. Je vind het leuk om te researchen.  Bijvoorbeeld contact leggen met (internationale) archieven, bellen met medewerkers daar, zoeken in collecties. Je wordt ook betrokken bij het zoeken naar mensen in diverse landen die strijden voor hun rechten. 

Het is een spannende stage want alles moet nog bedacht en bepaald worden. Zoals altijd is humor altijd  belangrijk. Voor meer informatie kun je met Paul de Bont Producties contact opnemen.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je kunt goed samenwerken met anderen.
  • Je vindt het zoeken en contact leggen met bijvoorbeeld mogelijke hoofdpersonen leuk ook al kan het soms ingewikkeld zijn om iemand te vinden. 
  • Je durft zelfstandig beslissingen te nemen over research. Misschien kan het volgen van een klein spoor een interessante verhaallijn voor de serie opleveren.
  • Je beschikt over veel gevoel voor humor, kan wel tegen wat stress
  • Je doet een universitaire opleiding (voorkeur voor een wat oudere student) en spreekt en schrijft goed Engels. 
  • Je kunt eventueel stage integreren met onderzoek

Wie zijn wij?

Paul de Bont Producties in Hilversum is een klein creatief bedrijf actief in:

  • Programmaontwikkeling en produceren creatieve documentaires voor bijv. NCRV NTR etc. (www.pauldebontproducties.nl)
  • Organiseren Joint Promotions voor grote speelfilms (www.filmacties.nl)

Solliciteren bij

Paul de Bont

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271