Research stagiair voor biografie Mr Veronica: Rob Out

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: januari 2019 Duur: In overleg Voor: 32 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: €300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Rob Out is een legendarische leider in de geschiedenis van de Nederlandse televisie. Hij vocht om (de illegale) de zeezender in de lucht houden, wist een plek te verwerven binnen de publieke omroep en vervolgens Veronica in negen jaar de A-status te bezorgen. Veronica was ook nog eens trendsettend, met talkshows, muziek en erotiek op tv, themaavonden, dagtelevisie. Rob Out zelf was – vooral door de drank – een wispelturige persoonlijkheid, soms onbereikbaar, dan weer briljant. En met verhalen over vrouwen...Over Veronica zijn een vijftal boeken verschenen, een biografie over Rob Out (die bv Joop van den Ende en John de Mol wel kregen) is er nog niet. En gaat er komen. Het boek wordt geschreven door Bert van der Veer. Hem ondersteun je. De beoogde releasedatum is oktober 2019. Deskresearch is al intensief gedaan, het geraamte staat in 78 pagina’s. Maar de lijst te interviewen personen telt meer dan 60 namen. Terwijl in externe archieven nog geen onderzoek is gedaan.

Wat ga je doen?

De lijst van 60-plus is onderverdeeld in A, B en C-categorie. A is essentieel en uitgebreid te bevragen en zal ik zelf moeten doen. Maar de C-categorie kent soms maar een paar vragen en kan desnoods ook telefonisch worden afgehandeld.De taken zijn dan ook:

  • Het achterhalen van telefoonnummers en emailadressen
  • Het onder mijn coaching interviewen
  • Het uittikken van die vraaggesprekken
  • Het verzamelen van beeld (foto) materiaal 
  • Het doorzoeken van archieven (fysiek en online: Delpher)
  • Het kritisch volgen van het boek
  • In een laat stadium: het samenstellen van de index

Wat bieden wij?

Je leert hoe je een biografie moet schrijven. Maar wat wellicht relevanter is: hoe bronnen te achterhalen, je vergaart journalistieke vaardigheden, je leert veel over de televisiegeschiedenis.Je wordt begeleid vanuit Beeld en Geluid, maar werkt nauw samen met auteur Bert van der Veer.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Jij bent nieuwsgierig en wilt de vaardigheden van je studie gebruiken om grondig research doen voor een biografie. Je leert snel je weg in een archief en bent niet bang om mensen te benaderen voor informatie. De stage zou minimaal 3 maanden moeten duren en zo snel mogelijk een aanvang moeten nemen.Deeltijd is bespreekt, het aantal uur is minimaal 24.

Wie zijn wij?

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is als nationaal museum voor mediacultuur en als media-archief van Nederland de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.

Solliciteren bij

Bas Agterberg voor meer info 06 19 31 64 16

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241