Research stagiair bij de afd. Researchdesk van BNNVARA/Human/NTR en VPRO

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

De researchdesk bestaat uit een klein team digitale speurneuzen dat research doet voor allerlei redacties van BNNVARA, Human, NTR en VPRO. We werken bijvoorbeeld voor Argos, Nooit Meer Slapen, de VARA gids, Nieuwsuur, Kunststof en Zembla. Daarvoor zijn we experts in digitaal zoeken en gebruiken we allerlei tools en databases. Zo vinden we bijzondere verhalen, onverwachte details, patronen in data en relevante bronnen voor journalistieke onthullingen. We zoeken een stagiair die deze variatie leuk vindt, en volop mee wil werken met de rest van het team

Wat ga je doen?

Het uitvoeren van research door gebruik te maken van allerlei online bronnen. In overleg met redacties ga je aan de slag met onderwerpen en verzamel je de juiste informatie. Door de diversiteit aan redacties waarmee wordt samengewerkt werk je aan zeer verschillende onderwerpen. Van het zoeken naar interviews tot het reconstrueren van actuele gebeurtenissen, en van het zoeken naar specifieke personen tot het doorlichten van organisaties – er komt van alles voorbij. We zoeken dus een enthousiaste digitale speurneus!

Wat bieden wij?

Wil je ervaring opdoen met research voor redacties, en tegelijkertijd een goede online speurneus worden? Heb je al veel plezier in online zoeken maar wil je daar nog veel beter in worden? Of ben je hier al ontzettend handig mee maar wil je juist graag een kijkje in de keuken bij een omroep? Dan is deze stage wat voor jou. Met deze stage wordt je een goede digitale researcher.

Je wordt intensief begeleid en daarna ga je zelfstandig flink aan de slag. Verder is er zeker ruimte om binnen je stage je eigen interesses te ontdekken en daar tijd in te steken.

De stage duurt 5-6 maanden, voor 32-36 uur per week.

Reageren graag op uiterlijk vrijdag 18 mei.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 

We zoeken iemand die een brede algemene ontwikkeling heeft, die de actualiteit volgt en minimaal een HBO-opleiding doet. Het is handig als je Nederlands, Engels en minimaal één andere taal kunt lezen.

Belangrijke eigenschappen:

  • We zoeken iemand die kritisch en flexibel is, en snel kan analyseren
  • Goede digitale vaardigheden zijn een voorwaarde
  • Ervaring met zoekmachines, databases en datajournalistiek is een pré
  • Studierichting: allerlei richtingen mogelijk.

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Fabienne Stolzenbach

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271