Redactiestagiair VPRO cultuurprogramma

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: oktober 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Voor een nieuw wekelijks cultuurprogramma met Nadia Moussaid is de VPRO op zoek naar een redactiestagiair. In het programma - waarin de nadruk ligt op verdiepende gesprekken naar aanleiding van boeken, films en muziek - staat de blik centraal van de schrijver, filmmaker, muzikant etc op de wereld om ons heen, en op onszelf. In gesprekken aan tafel en in kleine gefilmde items worden de raakvlakken tussen kunst en samenleving onderzocht.

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden bestaan uit verschillende redactionele en ondersteunende werkzaamheden. Onder begeleiding van en in samenwerking met de redactie houd je je bezig met: 

  • Ondersteuning van de redacteuren met het uitdiepen van de verschillende onderwerpen en studiogasten. Voornamelijk via online research en telefonisch contact
  • Meedenken over de inhoudelijke hoofdlijnen van de serie
  • Deelnemen aan de redactievergaderingen
  • Voorkomende werkzaamheden tijdens de opnamedag (zaterdagmiddag en avond op locatie in Amsterdam)

Herken jij jezelf in dit profiel?

Wij zoeken een slimme en nieuwsgierige student met een grote affiniteit met zowel journalistiek als cultuur (in het bijzonder boeken, films en muziek, maar ook andere cultuuruitingen). Onze ideale kandidaat gaat op zoek naar thema’s en onderwerpen die even relevant als interessant zijn en heeft een brede algemene kennis en bovengemiddelde belangstelling voor kunst en cultuur.

  • Affiniteit met cultuurjournalistiek, boeken, films, muziek en andere kunstvormen
  • Een ondernemende en nieuwsgierige houding
  • Creatieve inslag, ideeënrijk
  • Een opleiding van minimaal HBO niveau met idealiter een journalistieke richting
  • Uitstekende (telefonische) communicatieve vaardigheden en beheersing van zowel Nederlands als Engels
  • Bereidheid om op ook op zaterdag te werken

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Maarten Slagboom, eindredacteur VPRO

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271