Redactie stagiair bij wetenschapsprogramma 'De Nationale Wetenschapsquiz 2018'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Voor de 25e editie van de Quiz zoeken we een redactie stagiair. Je ondersteunt ons redactionele team met het bedenken en uitvoeren van de vragen die in de Quiz verschijnen. Daarnaast zal je redactionele wetenschappelijke stukken schrijven/verzamelen voor de website. De redactie is gehuisvest in het VPRO gebouw op het Mediapark in Hilversum.  

Wat ga je doen?

De belangrijkste taken:

  • Ondersteunen van de televisieredactie door het bedenken en uitvoeren van de vragen voor De Nationale Wetenschaps Quiz.
  • Schrijven en redigeren van teksten over de vragen  & antwoorden en andere teksten voor op de website. 

Je ondersteunt de redactie om de benodigde referenties m.b.t. de vragen te zoeken en te begeleiden. Je helpt mee met het vertalen van de vragen naar proeven voor in de Quiz en wie weet kan een vraag van jou zelf in de Quiz beantwoord worden.

Verder verzamel je extra informatie en schrijf je redactionele stukken voor de website. 

Het beheer van de website is eenvoudig aan te leren, het zwaartepunt ligt bij de inhoud. Je zal de website dus onderhouden en vullen met aanvullende informatie bij de vragen.


Wat bieden wij?

4 maanden vanaf september. In principe fulltime, parttime in overleg mogelijk, ook begin en einddata zijn in overleg.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Allereerst heb je een meer dan gemiddelde belangstelling voor wetenschap. Je kan goed en zelfstandig schrijven. Daarnaast vind je het ook niet erg om af en toe kleinere klusjes aan te pakken. Het is belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken en eigen initiatief wordt gewaardeerd.

Gezien het sterk wetenschappelijke karakter van het programma is affiniteit met en een achtergrond in de wetenschap (beta) gewenst.

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Madeleine Somer. Stuur een gerichte motivatie en je CV.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Franciska Westenborg, Adviseur Contracten
035 6466 251