Redactie stagiair vpro.nl

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Vpro.nl is de plek waar liefhebbers van kwaliteit, verdieping en eigenzinnigheid samen met de VPRO verder kijken dan hun neus lang is. Over de grenzen van Nederland, maar ook over de grenzen van de burgerlijke gehoorzaamheid, over de grenzen van links en rechts, van humor, creativiteit en innovatie.Op vpro.nl vind je alle actuele programma’s van de VPRO, samen met interviews, columns, achtergrondartikelen en/of reportages. We lanceren er nieuwe formats met jonge makers, maar brengen er ook archiefmateriaal weer tot leven. Je vindt er interactieve documentaires, podcasts, VR-films en allerlei nieuwe vormen van journalistiek en entertainment.Kortom: een uitgelezen plek voor fijnproevers.

Wat ga je doen?

Als redactie stagiair van vpro.nl ondersteun je de redacteuren bij het maken van items (tekst/audio/beeld), denk je mee over online concepten, verzin je originele invalshoeken, schrijf je stukken en monteer je videomateriaal, vooral voor de kortlopende programma’s.

Daarnaast help je mee in het realiseren van de samenhang tussen de verschillende programma’s binnen vpro.nl – gedurende de stageperiode is het van belang dat je kennismaakt met het makersnetwerk binnen en buiten de VPRO, zodat je weet wat er speelt, overeenkomsten in programma's kunt zien en thematische bundelingen kunt maken.

Je krijgt vanuit vpro.nl een stagebegeleider en je wordt tijdens je werk begeleid door een team van bevlogen redacteuren uit verschillende disciplines, met verschillende expertises.

Wat bieden wij?

Wij hebben plaats voor een stagiair vanaf februari 2020. Geef in je reactie alsjeblieft duidelijk aan hoe lang je stage kunt lopen. Vier maanden is het minimum, zes het maximum.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Ben jij een online talent met veel creativiteit, taalgevoel, oog voor beeld, draag je de VPRO een warm hart toe en word je nu al enthousiast voor deze functie? Dan zoeken wij jou!

Het profiel:

  • Je hebt redactionele en journalistieke ervaring. Je kunt goede koppen bedenken, zelfstandig een sterke tekst voor het web schrijven, relevante en schurende items realiseren en het geheel aantrekkelijk verpakken voor sociale media
  • Je vindt het leuk om mensen te bellen en op zoek te gaan naar hun verhaal
  • Je werkt goed in een team
  • Je bent thuis op internet en weet hoe sociale media werken
  • Ervaring met Photoshop, videomontageprogramma’s en contentmanagementsystemen is een pré

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Nick Boers, channel manager vpro.nl

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280