Redactie stagiair voor RTL Late Night met Twan Huys!

Solliciteer direct
Bij: Blue Circle Vanaf: januari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- (MBO/HBO/WO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Als stagiair bij RTL Late Night met Twan Huys draai je in de basis zoveel mogelijk mee als redacteur om op die manier kennis te maken met alle inhoudelijke facetten van een dagelijkse live talkshow.Tijdens je stage draai je de ene week een dagdienst op de redactie, en de andere week een avonddienst in de studio (locatie de Hallen in Amsterdam).

Wat ga je doen?

Van de stagiair wordt verwacht dat je geregeld onderwerpen aandraagt, contact legt met potentiële gasten, meedenkt over de invulling van een item en op den duur de daadwerkelijke gesprekken voor de uitzending voorbereidt door middel van research en voorgesprekken, het verzamelen van beeldmateriaal en een schriftelijke uitwerking voor de presentator. Je ziet het als een uitdaging om bij iedere gast, maar zeker bij ‘the usual suspects’, net dat ene idee te bedenken waardoor het hele gesprek een creatieve twist krijgt. In je hoofd ben je continu bezig met de vraag die niemand verwacht of een unieke vorm om het gesprek in te gieten, zonder daarbij de hoofdlijnen uit het oog te verliezen.In de studio help je met de puntjes op de i van de uitzending te zetten, gasten voor te bereiden op hun gesprek en ze na afloop van de show weer op te vangen.

Wat bieden wij?

Leerzame en uitdagende stage bij een grote televisieproducent in Amsterdam.

Herken jij jezelf in dit profiel?

HBO- of WO-opleiding in de media of journalistiek is een pre, evenals eerdere redactie-ervaring. Vooral wenselijk is dat je nieuwsgierig, creatief en stressbestendig bent, van aanpakken weet en dat je goed op de hoogte bent van wat er leeft en speelt in de wereld, zowel buiten op straat als op bijvoorbeeld social media. Ben jij beschikbaar gedurende de periode 21 januari 2019 tot 1 juli 2019 en wil jij graag stage bij ons lopen reageer dan snel!

Wie zijn wij?

Blue Circle is een content creator die als geen ander in staat is verhalen te vertellen en deze te vertalen naar succesvolle merken. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren en produceren van entertainment, factual entertainment en dagelijkse shows. Met impactvolle programma’s entertainen, emotioneren en inspireren wij dagelijks vele kijkers. Wij ademen TV, omarmen elke boodschap en kennen ons publiek. Wij zijn Blue Circle.

Blue Circle is o.a. bekend van televisieprogramma’s zoals: Holland's Got Talent, Heel Holland Bakt, Een Goed Stel Hersens, Boer Zoekt Vrouw, RTL Boulevard, Van Onschatbare Waarde, RTL Late Night met Twan Huys en Help, Mijn Man Is Klusser!

Solliciteren bij

Malini Faasen.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241