Redactie stagiair voor Kassa!

Solliciteer direct
Bij: BNNVARA Vanaf: januari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Stagiair met ervaring gezocht voor Kassa. Kassa is het kritische consumentenmagazine van de VARA, gepresenteerd door Brecht van Hulten. Het programma is één van de best bekeken programma’s van NPO 1. Kassa zoekt een stagiair voor de algemene redactie. De ideale kans om kennis te maken met de vele kanten van televisie (research, productie, reportages, live televisie) en een schat aan ervaring op te doen. 

Wat ga je doen?

Je maakt deel uit van een vlotte en jonge redactie waar je de kans krijgt om reportages, studiogesprekken en tests te produceren. De onderwerpen zijn veelzijdig: waar je soms je gevoel voor humor en creativiteit moet inzetten, vergen andere onderwerpen diepgaande research en doortastendheid. Je komt met nieuwe ideeën voor onderwerpen, doet research, zoekt bronnen en houdt voorgesprekken. Ook ga je met verslaggevers mee op pad en werk je mee aan tests. Omdat Kassa op zaterdag live is ben je hier ook aanwezig en werk je in de regel van dinsdag t/m zaterdag.

Wat bieden wij?

De kans ervaring op te doen bij een televisieprogramma met een grote reputatie dat opkomt voor consumentenrechten en misstanden aanpakt. Een programma dat hoog wordt gewaardeerd door kijkers en dat gemaakt wordt door een geweldig leuk team. Verschillende oud-stagiairs hebben er een baan aan overgehouden. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je hebt interesse in consumentenzaken
  • Je bent niet bang om initiatief te nemen en om deskundigen en gedupeerden te bellen
  • Je hebt lef en durft misstanden aan te pakken
  • Je bent nieuwsgierig en hebt een neus voor nieuws
  • Je bent doortastend en gaat nauwgezet te werk
  • Je hebt gevoel voor humor 
  • Je weet hoe je een jongere doelgroep kunt bereiken
  • Je hebt al enige ervaring, bij voorkeur tweede stage.
  • Je bent beschikbaar van eind januari tot eind mei.

Wie zijn wij?

BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en knallen we dagelijks heel wat kilobytes de cyberruimte in. We maken programma’s als Spuiten en Slikken, De Wereld Draait Door, Zembla, De Nieuws BV, Domien en #BOOS. BNNVARA staat voor een vrije, nieuwsgierige en sociale samenleving. We betrekken iedereen bij de wereld, de welvaart en het welzijn en spelen een activerende rol in onze maatschappij. We kennen geen grenzen: niet in de organisatie en niet in de wereld. Geen onderwerp blijft onbesproken, geen wildernis onverkend, geen heilig huisje overeind. We laten ons leiden door wat we belangrijk vinden en niet door wat hoort of van ons verwacht wordt.

Solliciteren bij

Andre Beerda

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241