Redactie stagiair voor gezondheidswebsites

Solliciteer direct
Bij: solvo Vanaf: februari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 250,- bruto op basis van fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Solvo is altijd op zoek naar extra handen op de redactie. De redactie is verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van gezondheidsplein.nl, solvo.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. We werken met een klein team en dat betekent hard werken, daartegenover staat dat je volledig meedraait als redacteur en veel verantwoordelijkheid krijgt. Uiteraard is er ook voldoende aandacht voor jouw persoonlijke doelen en ontwikkelingen. We zijn trouwens dol op goede ideeën!

Ons kantoor bevindt zich op Amsterdam IJburg mét uitzicht op de haven van IJburg. Overigens zijn er voor begin 2019 wel verhuisplannen (omgeving Utrecht).

Wat ga je doen?

Als stageredacteur vertaal je medisch wetenschappelijke teksten naar leesbare content waarbij je rekening houdt met de SEO-waarde van artikelen. Daarnaast bekijk je of huidige artikelen nog actueel genoeg zijn, redigeer je onze fora en maak je de nieuwsbrieven. Je leert bovendien werken in ons contentmanagementsysteem (CMS) en je verbreedt je kennis binnen Google Analytics.

Verder ben je bezig met onze klanten – denk aan merken als WELEDA en A.Vogel of Stichtingen zoals het Longfonds en het KWF.

Wat bieden wij?

Wij bieden een redactiestage van veertig uur per week. In overleg is het mogelijk om minder uur stage te komen lopen. Bij voorkeur minimaal 32 uur per week.

De vergoeding is gebaseerd op een fulltime stage.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Onze ideale stagiair:

  • Volgt een HBO- of WO-opleiding op het gebied van Redactie, Journalistiek of Communicatie. Of een gezondheidsgerelateerde opleiding, bijvoorbeeld Gezondheidswetenschappen of Farmakunde.
  • Kan complexe medische informatie omzetten in goed leesbare webteksten en vindt het leuk om dat te doen.
  • Durft vragen te stellen en leert graag nieuwe dingen bij.
  • Heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
  • Is zelfstandig, nauwkeurig en creatief.

Wie zijn wij?

Gezond zijn en gezond blijven vinden wij bij het solvo-netwerk belangrijk. Wij spelen hierop in met vier hoofdwebsites, solvo.nl, gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Met meer dan 5,5 miljoen bezoekers per maand is het solvo-netwerk het grootste platform voor online gezondheidsinformatie in Nederland.

 

Solliciteren bij

Jacqueline van Kuler

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241