Redactie stagiair Verborgen Verleden

Solliciteer direct
Bij: BlazHoffski Productions Vanaf: januari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Verborgen verleden is een programma waarin aan de hand van de familiegeschiedenis van prominente Nederlanders het bredere verhaal van de geschiedenis wordt verteld. BlazHoffski (Amsterdam) produceert het programma voor en onder eindredactie van de NTR.

Zie: http://www.npo.nl/verborgen-verleden/VPWON_1247283 voor de afleveringen.

Wat ga je doen?

Research: zowel beeld- als bureauresearch, onderzoek op locatie en in archieven, algemene redactie-assistentie, productie van deskundigen en locaties. De stagiair ondersteunt de ervaren redacteuren.

BlazHoffski is een televisieproductiebedrijf dat karakteristieke programma’s wil maken die een verrijking zijn voor het huidige tv-aanbod. Voorbeelden zijn Het instituut, Het geheime dagboek van Hendrik Groen en De keuringsdienst van waarde. De NTR is als onafhankelijke publieke omroep gespecialiseerd in informatie, educatie en cultuur en heeft extra aandacht voor jeugd en diversiteit. De programma's van de NTR kenmerken zich door kwaliteit, betrouwbaarheid, toegankelijkheid en creativiteit. Programma's met inhoud, die inspireren en een bijdrage leveren aan de persoonlijke groei van mensen. Voorbeelden zijn Klokhuis, Nieuwsuur, Andere tijden en natuurlijk Verborgen verleden.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je hebt veel affiniteit met en kennis van de Nederlandse geschiedenis
  • Enige ervaring met archiefonderzoek en het lezen van oud schrift is wenselijk
  • Je bent zelfstandig, flexibel, enthousiast en je weet van aanpakken
  • Je wilt onderzoeken of je een goede (beeld)redacteur wilt en/of kunt worden

Wie zijn wij?

BlazHoffski Productions BV is een creatieve organisatie met veel jonge collega's en een informele werksfeer. Programma's die wij maken zijn o.a.: 'De Keuringsdienst van Waarde', ‘Het Instituut’, ‘Hello Goodbye’ en ‘Foute vrienden’.

Solliciteren bij

Jan van Holsteyn, eindredacteur Verborgen verleden, NTR.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241