Redactie stagiair RTL Boulevard

Solliciteer direct
Bij: Blue Circle Vanaf: april 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- (MBO/HBO/WO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Als stagiair bij RTL Boulevard draai je in de basis zoveel mogelijk mee als redacteur om op die manier kennis te maken met alle inhoudelijke facetten van een dagelijks programma.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage draai je mee op de planningsredactie en de nieuwsdienst (de nieuwsdienst vindt deels plaats in de studio op het Leidseplein). Van de stagiair wordt verwacht dat deze geregeld onderwerpen aandraagt, contact legt voor interviews, het nieuws op de voet volgt en items voorbereidt door middel van research, voorgesprekken en het verzamelen van materiaal. RTL Boulevard bestaat uit vier pijlers: Entertainment, Crime, Lifestyle en Royalty. Wij verwachten dat je interesse hebt in deze belangrijke onderdelen en dat je net die een vraag bedenkt die zorgt voor nieuws en discussie. Tijdens de ochtendvergadering bespreken we potentiele items voor de uitzending. Wij verwachten dat je de krant en nieuwssites dan al hebt gelezen en dat je ideeën hebt voor de uitzending. In de studio help je de uitzending zo actueel mogelijk te maken en ondersteun je presentatie en de deskundigen wanneer zij vragen hebben.

Wat bieden wij?

Wij bieden een leuke, leerzame en gevarieerde stage bij een wereldwijde televisieproducent!

Herken jij jezelf in dit profiel?

Beschikbaar vanaf 1 april 2019 of 1 mei 2019 voor de duur van minimaal 12 weken. Een HBO- of WO-opleiding in de media of journalistiek is een pre. Wanneer het je eerste stage betreft dien je ook een aanbevelingsbrief van je hoofddocent mee te sturen. Vooral wenselijk is dat je nieuwsgierig, creatief en stressbestendig bent, van aanpakken weet en dat je goed op de hoogte bent van wat er leeft en speelt in de wereld, zowel buiten op straat als op bijvoorbeeld social media. NB: graag alleen reageren wanneer je beschikbaar bent in de gehele stageperiode. Een kortere stage of op andere data is niet mogelijk!

Wie zijn wij?

Blue Circle is een content creator die als geen ander in staat is verhalen te vertellen en deze te vertalen naar succesvolle merken. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren en produceren van entertainment, factual entertainment en dagelijkse shows. Met impactvolle programma’s entertainen, emotioneren en inspireren wij dagelijks vele kijkers. Wij ademen TV, omarmen elke boodschap en kennen ons publiek. Wij zijn Blue Circle.

Blue Circle is o.a. bekend van televisieprogramma’s zoals: Holland's Got Talent, Heel Holland Bakt, Praat Nederlands Met Me, De Zwakste Schakel, Boer Zoekt Vrouw, RTL Boulevard, Van Onschatbare Waarde en Help, Mijn Man Is Klusser!

 

 

 

Solliciteren bij

Tessa van Hoof

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241