Redactie stagiair Focus bij NPO Radio 1

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: januari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Hou jij van de nacht, wetenschap, geschiedenis en radio? Dan is deze stage echt iets voor jou! De NTR maakt per 1 januari 2019 hét achtergrondprogramma van NPO Radio 1 in de nacht.

Focus is een programma met het accent op geschiedenis en wetenschap en wordt gemaakt door jonge, enthousiaste radiomakers. We experimenteren graag, maken eigen reportages, meerdelige series en hebben de tijd voor diepgaande gesprekken.

We werken nauw samen met de redacties van het geschiedenisprogramma Andere Tijden en het wetenschapsprogramma Focus (tv). Met hen maken we ook drie podcasts: Focus Wetenschap, Lezen in het Donker en Andere Tijden (vanaf 1 januari). Voor meer informatie over Focus zie https://www.nporadio1.nl/radio-focus. Nu nog een wekelijks programma, maar vanaf 1 januari elke doordeweekse dag tussen 02.00 uur en 04.00 uur.

Als stagiair hoef je niet 's nachts te werken, maar het mag natuurlijk wel. 

Starten kan per 1 januari, maar in overleg ook later.

Wat ga je doen?

Als stagiair draai je mee als volwaardig lid van de redactie. We maken we je thuis in het scouten van geschikte gasten en onderwerpen. Je bereidt interviews voor en overlegt met de redactie en presentator over de beste invalshoeken om verhalen dichtbij de luisteraar te brengen.

Je doet research en zoekt in archieven naar mooie radiofragmenten. Je bent aanwezig bij opnames en monteert die achteraf. Ook stel je de podcasts samen. Als je een goed idee hebt mag je op pad om een reportage te maken of een serie op te zetten. 

Wat bieden wij?

Een stagevergoeding van 300 euro per maand. Een hele gezellige redactie waarbij je een substantiële bijdrage levert aan de inhoud van het programma en veel leert over journalistiek en radiomaken. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je volgt een studie gericht op communicatie, journalistiek, media of geschiedenis 
  • Je hebt affiniteit met radio
  • Je bent geïnteresseerd in geschiedenis en wetenschap
  • Je bent in staat complexe materie helder en eenvoudig uit te leggen
  • Je bent nieuwsgierig en komt graag met eigen ideeën
  • Je kan goed kan samenwerken en bent flexibel

Wie zijn wij?

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Solliciteren bij

Rose Heijnen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241