Redactie stagiair Focus bij 'NPO Radio 1'

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Ben jij een radioliefhebber? Wil je als volwaardig lid meedraaien op een redactie? Houd je van het experiment? Dan is deze radiostage bij de NTR iets voor jou!

Elke werkdag van 02:00 tot 04:00 maken we het achtergrondprogramma Focus op NPO Radio 1. Het accent van de onderwerpen ligt op geschiedenis en wetenschap. Er is ruimte voor lange, persoonlijke gesprekken die worden aangekleed met mooie reportages, passende muziek en juweeltjes uit het archief. Focus wordt gemaakt door jonge, enthousiaste radiomakers die graag nieuwe dingen uitproberen. 

Voor meer informatie over Focus zie  https://www.nporadio1.nl/radio-focus

 

Wat ga je doen?

Als redactie stagiair maken we je thuis in het zoeken naar en selecteren van geschikte gasten en onderwerpen. Je bedenkt creatieve invalshoeken om abstracte verhalen dichtbij de luisteraar te brengen. Je verricht research en zoekt in archieven naar mooie radiofragmenten. Als je een goed idee hebt mag je op pad om een reportage te maken of een eigen serie op te zetten. Ook ben je betrokken bij het maken en monteren van opnames en het samenstellen van onze podcasts Focus Wetenschap, Lezen in het Donker en (binnenkort) Andere Tijden. Als stagiair hoef je niet 's nachts te werken, maar je mag natuurlijk wel af en toe mee naar de uitzending. 

We zoeken naar een stagiair voor de periode december t/m mei. Een kortere periode is in overleg met de redactie ook mogelijk.  

Wat bieden wij?

Een jonge, gezellige redactie waarbij je een substantiële bijdrage levert aan de inhoud van het programma en veel leert over journalistiek en het maken van radio. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

 

  • Je hebt affiniteit met radio
  • Je bent geïnteresseerd in geschiedenis en wetenschap
  • Je bent nieuwsgierig en komt graag met eigen ideeën
  • Je kan goed kan samenwerken en bent flexibel
  • Je volgt (niet verplicht) een studie gericht op communicatie, journalistiek, media of geschiedenis 

Wie zijn wij?

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Solliciteren bij

Rose Heijnen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Rogier de Keiser | Mediastages,
+31 035 6466281