Redactie stagiair Focus bij NPO Radio 1

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: januari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Hou jij van wetenschap, geschiedenis en radio? Wil je als volwaardig lid meedraaien op een redactie? Dan is deze radiostage bij de NTR echt iets voor jou!

Sinds 1 februari maken we in de nacht van dinsdag op woensdag het radioprogramma Focus op NPO Radio 1. We werken nauw samen met de redacties van het geschiedenisprogramma Andere Tijden, het wetenschapsprogramma Focus (tv) en het online platform NPO Focus.

Het accent van de onderwerpen ligt op geschiedenis en wetenschap. Er is ruimte voor goede gesprekken, reportages en mooie muziek. 

Als stagiair hoef je niet 's nachts te werken, maar het mag natuurlijk wel. 

Starten kan per direct, maar ook later. Laat vooral even weten per wanneer je zou kunnen beginnen met je stage.

Voor meer informatie over Focus zie  https://www.nporadio1.nl/radio-focus

Wat ga je doen?

Als redactie stagiair maken we je thuis in het scouten van geschikte gasten en onderwerpen. Je bereidt gesprekken voor en overlegt met de redactie en presentator over de beste invalshoeken om verhalen dichtbij de luisteraar te brengen. Je verricht research en zoekt in archieven naar mooie radiofragmenten. Je biedt zowel inhoudelijke als praktische ondersteuning aan de presentator en de redactie. Je bent betrokken bij het maken en monteren van opnames en het samenstellen van podcasts.

Verder werk je nauw samen met de andere redacteuren wetenschap (Focus tv) en geschiedenis (Andere Tijden).

Wat bieden wij?

Een stagevergoeding van 300 euro per maand. Een hele gezellige redactie waarbij je een substantiële bijdrage levert aan de inhoud van het programma en veel leert over journalistiek en radiomaken. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je volgt een studie gericht op communicatie, journalistiek, media of geschiedenis 
  • Je hebt affiniteit met radio
  • Je bent geïnteresseerd in geschiedenis en wetenschap
  • Je bent in staat complexe materie helder en eenvoudig uit te leggen
  • Je bent nieuwsgierig en komt graag met eigen ideeën
  • Je kan goed kan samenwerken en bent flexibel

Wie zijn wij?

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Solliciteren bij

Steven Smit

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241