Redactie stagiair Focus bij NPO Radio 1

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Ben jij een enthousiaste radiomaker? Wil je als volwaardig lid meedraaien op een redactie? Houd je van het experiment? Dan is deze radiostage bij de NTR iets voor jou!

Sinds 1 februari maken we in de nacht van dinsdag op woensdag het nieuwe radioprogramma Focus op NPO Radio 1. We maken dat in nauwe samenwerking met de redacties van het geschiedenisprogramma Andere Tijden, Focus (tv) en het online platform NPO Focus.

Het accent van de onderwerpen ligt op geschiedenis en wetenschap. Er is ruimte voor goede gesprekken, juweeltjes uit het archief en interactie met de nachtelijke luisteraar.

Starten kan in overleg, maar kan ook in een andere maand. Laat vooral even weten per wanneer je zou kunnen beginnen met je stage.

Wat ga je doen?

Als redactie stagiair maken we je thuis in het scouten van geschikte gasten en onderwerpen. Je bedenkt met de redacteur en presentator creatieve invalshoeken om abstracte verhalen dichtbij de luisteraar te brengen. Je verricht research en zoekt in archieven naar mooie radiofragmenten. Je biedt zowel inhoudelijke als praktische ondersteuning aan de presentator en de redactie. Je bent betrokken bij het maken en monteren van opnames en het samenstellen van podcasts.

Verder werk je nauw samen met de andere redacteuren wetenschap (Focus tv) en geschiedenis (Andere Tijden).

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je volgt een studie gericht op Communicatie, Journalistiek en/of Media
Je bent een enthousiaste radiomaker
Je bent intrinsiek geïnteresseerd in geschiedenis en wetenschap
Je bent in staat complexe materie helder en eenvoudig uit te leggen
Je bent nieuwsgierig
Je bent een zelfstandige en proactieve werker die met eigen ideeën komt
Je kan goed kan samenwerken

Wie zijn wij?

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Solliciteren bij

Steven Smit

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271