Redactie stagiair bij 'Bureau Europa'

Solliciteer direct
Bij: NOS Vanaf: juli 2018 Duur: In overleg Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

NOS Bureau Europa zoekt een stagiair, in de aanloop naar de verkiezingen. De correspondenten in Brussel  brengen het nieuws over de EU uit Brussel en de rest van de lidstaten op radio, televisie en internet. We maken speciale Nieuwsbrieven en Videoproducties. Bureau Europa werkt met name voor het Acht Uur Journaal, Radio 1 Journaal en nos.nl, heeft een wekelijkse rubriek in Met het Oog op Morgen, maar werkt ook voor NOS op 3, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal.

Wat ga je doen?

Het produceren van items voor correspondenten staat centraal. Dat betekent veel uitzoeken, fact checken, mensen bellen. Hiernaast doe je ook praktijkervaring op, bijvoorbeeld door zelf internetartikelen te schrijven, mee te gaan op reportage en naar persconferenties. Van de stagiair wordt naast een goed journalistiek inzicht een actieve, zelfstandige houding verwacht.

Wat bieden wij?

Stage lopen bij Bureau Europa betekent meedraaien in een internationale politieke omgeving. Bovendien ga je in deze periode de aanloop naar de verkiezingen van een nieuw Europees Parlement meemaken, die in mei 2019 worden gehouden.

Herken jij jezelf in dit profiel?

We zoeken een ambitieuze, enthousiaste student met aantoonbare belangstelling voor journalistiek en de Europese politiek en samenleving. Iemand die:

  • Engels spreekt, leest en schrijft. Frans is een extra aanbeveling.
  • Een beetje een nieuwsjunkie is. Zeker in dit belangrijke verkiezingsjaar is het een voorwaarde dat je het (politieke) nieuws goed volgt.
  • Gedreven is om onderwerpen grondig uit te zoeken. 
  • Creatieve (eigen) onderwerpen kan bedenken
  • Rijbewijs: niet nodig, maar wel handig
  • Periode: starten per 1 juli, maar eerder (en evt. later) kan ook

Wie zijn wij?

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. Dat gebeurt realtime en multimediaal via www.nos.nl, radio, (internet connected) televisie, mobiele applicaties, sociale netwerken, narrowcasting, spelcomputers en andere apparaten met een internetverbinding.

Solliciteren bij

Bert van Slooten. Reageer vóór 5 juni 2018 (via de knop ‘Solliciteren’) met je CV, een foto en een bondige motivatie.

De sollicitatiegesprekken vinden zsm na 5 juni plaats.


 

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271