Redactie stagiair bij 'Waar is de Mol'

Solliciteer direct
Bij: Talpa Producties Vanaf: juni 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 450,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Waar is de Mol is weer terug van weggeweest! In dit 8e seizoen gaat Johnny de Mol wederom op reis met bekende Nederlanders, waar mooie gesprekken en hilarische momenten uit ontstaan. In het opkomende seizoen zal het populaire reisprogramma in een nieuw jasje worden gestoken. Dit keer krijgen de BN’ers ook de kans om een gast mee te nemen, dus dat belooft wat! Daarnaast staat Johnny erom bekend dat hij zijn hart op de juiste plaats heeft zitten, waardoor enkele onderwerpen zoals maatschappelijke betrokkenheid en sociale innovatie ook de revue zullen passeren.

Heb jij een passie voor reizen, pluis jij altijd de meest interessante reisbestemmingen uit en wil jij graag iets goeds terug doen voor de wereld? Dan ben jij de redactie topper die wij zoeken! 

Wat ga je doen?

Als redactie stagiair ben jij medeverantwoordelijk voor de inhoudelijke opzet van de reisplannen. Je doet research naar de gasten en reislocaties, coördineert alle afspraken en regelt benodigde faciliteiten voorafgaand aan de reis. Daarnaast krijg jij de ruimte om input te leveren betreft verrassende invalshoeken en interessante onderwerpen. Terwijl het team in het buitenland bezig is met de opnames bereid jij de volgende unieke reis voor en help je met loggen en spotten van reeds opgenomen fragmenten.

 • Inhoudelijk voorbereiden van werkzaamheden voor de eindredacteur, zoals bijvoorbeeld research doen naar gasten en bestemmingen;
 • Hoofdgasten uitzetten;
 • Het maken/ filen van researchrapporten;
 • Assisteren tijdens de voorbereiding van draaidagen op kantoor, zoals het aanvragen van vergunningen, vaststellen van locaties en het reserveren van tickets en hotels.

Wat bieden wij?

Dit hechte productieteam werkt als een geoliede machine en neemt jou mee in hun jaren lange ervaring met het programma, waarbij jouw bijdrage onmisbaar wordt. Dit is dé kans om nauw betrokken te zijn binnen een uniek reisprogramma.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • HBO/WO opleiding, richting journalistiek;
 • Vloeiend Engels spreken is een must, extra talen een pre;
 • Affiniteit met reizen en bent op de hoogte van de tofste hotspots;
 • Punctueel, georganiseerd en kan analytisch denken;
 • Flexibele instelling en een sterke sociale persoonlijkheid;
 • Goed taalgevoel, creatief, regeltante of –neef;
 • Ervaring met spotten/ loggen is een pre;
 • Fulltime beschikbaar voor tenminste 5 maanden;
 • In het bezit van een rijbewijs is een pre.

Wie zijn wij?

Talpa Holding gevestigd in Laren, is de onderneming die een aantal belangrijke activiteiten van John de Mol omvat. De groep van bedrijven richt zich op verschillende delen van de internationale media industrie. In de afgelopen jaren heeft Talpa Media naam gemaakt als succesvol ontwikkelaar, producent en distributeur van programma’s, met name voor televisie. Met Talpa Content beschikt de groep over haar eigen creatieve ontwikkelafdeling gericht op televisie formats en multimedia concepten. Genres zijn: reality, infotainment, entertainment, spelshow, drama en comedy. Ook is er een enkele speelfilm in portefeuille. Talpa Producties is het productiebedrijf van de groep. Talpa Distributie legt zich toe op de wereldwijde verkoop van Talpa’s formats en afgeronde series. Ook beschikt Talpa Media over een eigen muziek divisie: Talpa Music. Talpa is aandeelhouder in SBS Broadcasting Nederland (www.sbs.nl), dat de TV-zenders SBS6, NET5 en Veronica exploiteert. De radiozenders Radio538, Radio 10 Gold en Slam FM (www.radio538.nl) zijn volledig eigendom van Talpa. In 2010 verwierf de onderneming een belang in de Russische TV-producent Mir Reality. In 2012 opende Talpa Media USA, het eigen productiebedrijf in Los Angeles. Daarnaast beschikt Talpa in een aantal belangrijke internationale televisiemarkten over fifty-fifty joint ventures met grote plaatselijke producenten. Het doel is in de betreffende markten gezamenlijk programma’s te produceren op basis van Talpa-formats in opdracht van plaatselijke zenders. Voorbeelden van dergelijke partners zijn: Shine France in Franstalige Europese markten en Shine Australia in Australië en Nieuw Zeeland, Nordisk Film TV voor Scandinavië en Finland, Axel Springer’s Schwartzkopff TV in Duitsland en SPT Arabia voor Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Solliciteren bij

Lieke van Kempen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271