Redactie stagiair bij 'vpro.nl'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Online talent!

Vpro.nl is de plek waar liefhebbers van kwaliteit, verdieping en eigenzinnigheid samen met de VPRO verder kijken dan hun neus lang is. Over de grenzen van Nederland, maar ook over de grenzen van het toelaatbare, over de grenzen van links en rechts, van humor, creativiteit, burgerlijke gehoorzaamheid en innovatie. De nadruk ligt naast tekst op video en audio. Dagelijks gidst de redactie naar de hoogtepunten van het huidige VPRO programma-aanbod: wat mag je op tv, radio en online niet missen? Nieuw talent krijgt een kans met verrassende formats, er worden live programma’s uitgezonden, archiefmateriaal krijgt een nieuw leven. Kortom: het mekka voor de fijnproever.

Wat ga je doen?

Vpro.nl is de online thuisbasis van de VPRO. Al onze programma’s zijn er te vinden, voorzien van context, achtergronden en verdieping. Dit is de plek waar we direct contact hebben met ons publiek. Op vpro.nl gidsen we bezoekers dagelijks naar het beste op het gebied van onze programma’s.

Als redactie stagiair van vpro.nl draag je redactioneel bij aan het gidsende format van vpro.nl. Je ondersteunt de redacteuren bij het maken van items (tekst/audio/beeld), je helpt mee aan de samenhang tussen de verschillende programma's binnen vpro.nl, je denkt mee over online concepten bij programma’s, je verzint originele invalshoeken, schrijft stukken, bereidt items voor, helpt bij de productie en de montage van (social) items. Tot slot houd je je bezig met het verspreiden van de content naar het juiste publiek via verschillende sociale media en door je te verdiepen in de nichemarketing. Ook is het van belang dat je gedurende de stageperiode kennis maakt met het makersnetwerk binnen en buiten de VPRO, zodat je weet wat er speelt, overeenkomsten in programma's kunt zien en thematische bundelingen kunt maken.

Wat bieden wij?

Wij hebben plaats voor een stagiair vanaf september a.s.. Geef in je reactie alsjeblieft aan hoe lang je stage kan lopen. Vier maanden is het minimum, zes het maximum.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Wie zoeken we?

Een (journalistiek) online talent met veel creativiteit, taalgevoel, beeldskills (photoshop, montage) en enthousiasme voor de rol van een curator op het web. We zoeken iemand die de VPRO een warm hart toedraagt, fan is van de programma's en titels van de VPRO en goed aanvoelt wat de VPRO-achterban zoekt.

De ideale redactie stagiair die wij zoeken:

  •  heeft redactionele en journalistieke ervaring, kan goede koppen en korte webteksten maken, weet relevante en schurende items te bedenken en te maken
  •  kan zelfstandig een goede tekst schrijven en kan het geheel sexy verpakken voor sociale media
  •  is niet bang voor het spreken met mensen
  •  kan goed in een team werken
  •  is thuis op internet, weet hoe de sociale media werken;
  • ervaring met photoshop/final cut pro/content management systemen is een pre
  •  affiniteit met belangrijke thema’s voor de VPRO is een pre: buitenland, jeugd, boeken, documentaires.

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Annica Peeters. Voor vragen over deze stageplaats kun je terecht bij Annica Peeters.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271