Redactie stagiair bij 'VPRO Jeugd en Zapp Echt Gebeurd'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: februari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

VPRO Jeugd maakt al 30 jaar bijzondere kwalitatieve jeugdprogramma's, die verbazen, vermaken, verwonderen, informeren, ontroeren en laten lachen. De wisselwerking tussen de doelgroep, redactie, makers en verschillende media staan daarbij hoog in het vaandel.

Daarnaast beheert de VPRO het omroepbrede digitale platform Zapp Echt Gebeurd waar non-stop jeugddocumentaires te zien zijn.

Wat ga je doen?

Als stagiaire vorm je een belangrijk onderdeel van de redactie van VPRO Jeugd. Je denkt en helpt mee bij het maken van online content voor nieuwe en bestaande programma's zoals Poesjes, Freeks Wilde Wereld Taarten van Abel en De Regels van Floor. Je voert webredactie uit voor programma's en je krijgt de ruimte om je eigen producties rondom titels te bedenken en uit te voeren. Ook ondersteun je de social media redacteur en denk je mee over de content en wisselwerking met onze doelgroep. Je wordt betrokken bij de ontwikkeling van online plannen en je draagt ideeën aan. 

 

Voor Zapp Echt Gebeurd neem je interviews af met hoofdpersonen en makers van jeugddocumentaires, interview je NPO Zapp presentatoren en werk je mee aan het maken van items voor de social media kanalen, site en YouTube kanaal. Je draagt bij aan het groter, relevanter en bekender maken van het genre onder de doelgroep. 

Tot slot duik je in het rijke archief van Villa Achterwerk en maak je deze content voor een groter publiek beschikbaar. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

We zoeken iemand die:

  • zelfstandig en secuur kan werken in redactieverband
  • humor heeft
  • enthousiast is en stressbestendig 
  • een neus heeft voor online content en conceptueel kan denken 
  • feeling heeft met de doelgroep 8-12 jaar 
  • een social media inslag heeft en dit ook leuk vindt 
  • ervaring met Photoshop, Adobe Premiere Pro/ Final Cut Pro is een pré
  • ervaring met filmen is een pré

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Mandy Bezema

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241