Redactie stagiair bij 'Utopia2'

Solliciteer direct
Bij: Talpa Producties Vanaf: juni 2019 Duur: In overleg Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 450,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Talpa Producties is op zoek naar een gedreven redactie stagiair voor Utopia2

Dit succesvolle televisieprogramma gaat alweer voor haar vijfde jaar mee, met als klap op de vuurpijl een vervolgserie! Er kan weer gebouwd worden aan een nieuwe, ideale samenleving. Maar, dit keer betekent from scratch ook echt from scratch. Er is geen loods en er zijn geen voorzieningen. Het is een leeg en desolaat terrein. De inwoners zullen dus letterlijk alles opnieuw moeten bouwen.

Als kersverse stagiair zal jij Utopia 2 nieuw leven in gaan blazen. Ben jij de juiste persoon die dit avontuur met beide handen aan wil grijpen? Kortom, een feestje om aan mee te werken! Heb jij een gezonde dosis doorzettingsvermogen, ben je accuraat en heb je zeker geen 9 tot 5 mentaliteit?

Wat ga je doen?

 • Afnemen van telefonische voorgesprekken met kandidaten
 • Begeleiden van de kandidaten in de verschillende stappen van het castingproces
 • Vragen van kandidaten per mail of telefonisch beantwoorden
 • Schema’s en planningen maken voor de castingdagen
 • Kandidaten researchen en informatie en beeldmateriaal verzamelen voor de biografie
 • Algemene administratieve ondersteuning van de castingredactie

Wat bieden wij?

Utopia2 is dé plek waar alle facetten samenkomen. Van regie naar redactie, productie, events en meer. Hier kijk en werk je mee binnen een dynamisch televisieprogramma, waarbij de zoektocht naar jouw droomfunctie van start gaat!

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Media gerelateerde opleiding
 • Punctueel, georganiseerd en analytisch kunnen denken
 • Goed in research van kandidaten en teksten schrijven
 • Flexibele instelling en een sociale persoonlijkheid
 • Beschikbaar in de avonden en het weekend
 • Fulltime beschikbaar voor 3 tot 4 maanden, ook in het weekend
 • Eerder starten mogelijk

Wie zijn wij?

Talpa Holding gevestigd in Laren, is de onderneming die een aantal belangrijke activiteiten van John de Mol omvat. De groep van bedrijven richt zich op verschillende delen van de internationale media industrie. In de afgelopen jaren heeft Talpa Media naam gemaakt als succesvol ontwikkelaar, producent en distributeur van programma’s, met name voor televisie. Met Talpa Content beschikt de groep over haar eigen creatieve ontwikkelafdeling gericht op televisie formats en multimedia concepten. Genres zijn: reality, infotainment, entertainment, spelshow, drama en comedy. Ook is er een enkele speelfilm in portefeuille. Talpa Producties is het productiebedrijf van de groep. Talpa Distributie legt zich toe op de wereldwijde verkoop van Talpa’s formats en afgeronde series. Ook beschikt Talpa Media over een eigen muziek divisie: Talpa Music. Talpa is aandeelhouder in SBS Broadcasting Nederland (www.sbs.nl), dat de TV-zenders SBS6, NET5 en Veronica exploiteert. De radiozenders Radio538, Radio 10 Gold en Slam FM (www.radio538.nl) zijn volledig eigendom van Talpa. In 2010 verwierf de onderneming een belang in de Russische TV-producent Mir Reality. In 2012 opende Talpa Media USA, het eigen productiebedrijf in Los Angeles. Daarnaast beschikt Talpa in een aantal belangrijke internationale televisiemarkten over fifty-fifty joint ventures met grote plaatselijke producenten. Het doel is in de betreffende markten gezamenlijk programma’s te produceren op basis van Talpa-formats in opdracht van plaatselijke zenders. Voorbeelden van dergelijke partners zijn: Shine France in Franstalige Europese markten en Shine Australia in Australië en Nieuw Zeeland, Nordisk Film TV voor Scandinavië en Finland, Axel Springer’s Schwartzkopff TV in Duitsland en SPT Arabia voor Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Solliciteren bij

Debby Baars

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241