Redactie stagiair bij (radio-)talkshow 'Spraakmakers'

Solliciteer direct
Bij: KRO-NCRV Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Hou jij van journalistieke verhalen en talkshows, maar wil je deze nu zelf wel eens maken? Bij Spraakmakers bieden we je een veelzijdige radiostage, die veel meer is dan alleen radio.

Wat ga je doen?

Als stagiair draai je volledig mee op de redactie. De ene week zit je bij de studio van NPO Radio 1 (bovenop het nieuws!) de andere week zal je meer de verdieping zoeken. Je bedenkt onderwerpen en gasten voor de uitzending, schrijft artikelen voor de site van NPO Radio 1 en leert onze Spraakmakers Community kennen. Hier zijn luisteraars aangesloten die hun kennis en ervaringen met ons delen.

‘Spraakmakers’ wordt elke werkdag uitgezonden op Radio 1 tussen 9.30 en 11.30 uur. En dat doen wij vrij aardig: gemiddeld hebben we zo’n 250 duizend luisteraars and counting!

Wat bieden wij?

Een dynamische omgeving waar je snel leert schakelen, maar waar ook ruimte is om je journalistiek te verdiepen. En niet onbelangrijk: een team vol bevlogen radiomakers en journalisten waarvan je kan leren en waarmee je kan lachen. Spraakmakers is een plek waar je jezelf op redactioneel, organisatorisch en online gebied kan ontwikkelen. Een ervaring waarna je kan zeggen dat je een talkshow kan maken en waarmee je een groot netwerk opbouwt. En een plek waar je hopelijk je liefde voor journalistiek én radio kan laten opbloeien.

Wie zijn wij?

‘Spraakmakers’ is de toonaangevende, dagelijkse talkshow van KRO-NCRV op NPO Radio 1. Presentator Ghislaine Plag ontvangt in dit programma inspirerende gasten met wie ze het nieuws en de achtergronden van die dag bespreekt. Daarnaast bevat het programma de vertrouwde onderdelen Stand.nl, het Mediaforum en de Nationale Nieuwsquiz.

Spraakmakers wil niet alleen spraakmakend zijn, we willen verhalen vertellen die mensen raken. Opinie, debat en verdiepende journalistiek. In tijden van fake news de feiten en nuance op een integere manier brengen. Offline op de radio en online op www.nporadio1.nl én onze sociale media kanalen. We beschouwen het als onze missie om - net als de KRO-NCRV - kijkers en luisteraars aan het denken zetten en in beweging te krijgen.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je journalistieke antenne staat altijd aan
  • Je weet creatieve invalshoeken te bedenken bij onderwerpen in het nieuws
  • Je pakt de telefoon op als je iets wilt weten
  • Je zet een tandje bij onder tijdsdruk
  • Je werkt graag in teamverband
  • Je bent online actief en weet wat er speelt
  • Je beheerst de Nederlandse taal tot in de puntjes 
  • Je bent leergierig, verantwoordelijk, creatief en kijkt uit naar een stage bij Spraakmakers!

Wie zijn wij?

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

Solliciteren bij

Karen van Andel. Zij kijkt er naar uit je te ontmoeten! Reageer snel!

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280