Redactie stagiair bij NOS Evenementen

Solliciteer direct
Bij: NOS Vanaf: februari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Wil jij zien hoe een live televisieprogramma van A tot Z wordt gemaakt? NOS Evenementen is op zoek naar een redactie stagiair!

Onze afdeling is bij de NOS verantwoordelijk voor speciale programma’s rond nationale en internationale evenementen, gebeurtenissen en herdenkingen. Daarvoor maken we televisie-uitzendingen, internetproducties en documentaires.

We zijn gespecialiseerd in live-uitzendingen met een meer-camera-operatie, zoals Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Maar ook uitzendingen als de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden, de Paralympics en de herdenking van de Watersnoodramp stonden afgelopen jaar op ons lijstje.

Wat ga je doen?

Je werkt op de redactie van NOS Evenementen als redactie stagiair. De nadruk ligt op research en beeldresearch en op het inhoudelijk en productioneel voorbereiden van reportages en uitzendingen.

Je werkt onder meer mee aan de live-uitzending van Koningsdag en aan programma’s over 75 jaar Bevrijding.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende en zelfstandige stageplek in een klein, hecht team.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je doet een journalistieke opleiding op HBO/WO-niveau of een media-gerelateerde WO-opleiding
  • Je bent nieuwsgierig naar de creatieve kant van televisie maken
  • Je houdt van aanpakken en bent communicatief en stressbestendig
  • Je werkt graag in een team, maar kunt zelfstandig en proactief werken
  • Je kunt tegen een geintje

Wie zijn wij?

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. Dat gebeurt realtime en multimediaal via www.nos.nl, radio, (internet connected) televisie, mobiele applicaties, sociale netwerken, narrowcasting, spelcomputers en andere apparaten met een internetverbinding.

Solliciteren bij

Monique Gisbertz, eindredacteur NOS Evenementen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241