Redactie stagiair bij NOS Bureau Londen

Solliciteer direct
Bij: NOS Vanaf: oktober 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk English speaking

NOS Bureau Londen is op zoek naar een enthousiaste student die het leuk lijkt om bij ons stage te lopen. De correspondenten in Londen brengen het nieuws over Engeland en Ierland op radio, televisie en internet. Bureau Londen werkt met name voor het Acht Uur Journaal, Radio 1 Journaal en nos.nl, maar levert bijvoorbeeld ook nieuws aan Met het oog op Morgen, NOS op 3, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal.

Wat ga je doen?

Je produceert items voor de correspondenten. Dat betekent veel uitzoeken, fact checken, mensen bellen.Hiernaast doe je ook praktijkervaring op, bijvoorbeeld door zelf internetartikelen te schrijven, mee te gaan op reportage en naar persconferenties.

Wat bieden wij?

Je bent 3 maanden onderdeel van de grootste nieuwsorganisatie van Nederland, op een internationale redactie waar je veel ervaring kunt opdoen, zeker in deze tijd van Brexit. Je zit midden in een bruisende stad: ons kantoor zit vlakbij London Bridge.

Herken jij jezelf in dit profiel?

We zoeken een creatieve, flexibele en harde werker die niet kan wachten om de ontknoping van Brexit van dichtbij mee te maken!Van belang is dat je een journalistieke of media-gerelateerde HBO of WO studie volgt en dat je al journalistieke werkervaring hebt (bijvoorbeeld door een eerder afgeronde journalistieke stage). Essentiële vaardigheden zijn research doen, nabellen, produceren, schrijven van (online) artikelen en gevoel hebben voor verhalen die bij de NOS passen. Van de stagiair wordt naast een goed journalistiek inzicht een actieve, zelfstandige houding verwacht. Daarnaast is zeer goede beheersing van het Engels uiteraard belangrijk.

Wie zijn wij?

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. Dat gebeurt realtime en multimediaal via www.nos.nl, radio, (internet connected) televisie, mobiele applicaties, sociale netwerken, narrowcasting, spelcomputers en andere apparaten met een internetverbinding.

Solliciteren bij

Tim de Wit. Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur dan je CV en een korte motivatiemail en dan kom ik bij je terug. Mocht je meer willen weten of vragen hebben, mail gerust.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271