Redactie stagiair bij 'Koffietijd en 5 Uur Live'

Solliciteer direct
Bij: Talpa Producties Vanaf: augustus 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 450,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk Rijbewijs noodzakelijk

Talpa Producties is per augustus 2018 op zoek naar:

Enthousiaste redactiestagiairs voor de programma's Koffietijd en 5 Uur Live!

Wil jij ervaring opdoen binnen de televisie en ben jij een echte aanpakker? Dan zoeken wij jou! Deze redactiestage geeft je de mogelijkheid om volledig mee te werken bij het maken van een televisieprogramma. Als stagiair ben je een onmisbare schakel in het proces van Koffietijd. Daarom zijn wij op zoek naar een gemotiveerde, flexibele en sociale redactie stagiair! 


Wat ga je doen?

 • Aandragen van onderwerpen;
 • Afnemen telefonische voorgesprekken gasten;
 • Het schrijven van researchverslagen en interviews;
 • Creatieve invalshoeken bedenken bij onderwerpen;
 • Diverse media volgen en omzetten naar Koffietijd;
 • Bijhouden van redactieagenda;
 • Afwikkelen administratieve redactiezaken;
 • Begeleiding en voorspreken gasten tijdens uitzenddagen.

Wat bieden wij?

Een enorm leerzame stageplek bij een de langstlopende talkshows van Talpa! Dit is de plek waar jij jezelf kan ontwikkelen op journalistiek gebied. Van diepgaande nieuwtjes en actualiteiten tot luchtige gespreksonderwerpen en trends. Het gedreven team betrekt je bij alle facetten en zorgt voor goede begeleiding. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • HBO/WO opleiding, liefst richting journalistiek;
 • Fulltime beschikbaar van augustus 2018 t/m januari 2019;
 • Je volgt het nieuws en houdt jezelf op de hoogte door kranten, TV en andere media;
 • Punctueel, georganiseerd en analytisch kunnen denken;
 • Flexibele instelling en een sterke sociale persoonlijkheid;
 • Goed taalgevoel, creatief, regeltante of –neef;
 • Af en toe ook in het weekend en in de avonden beschikbaar;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wie zijn wij?

Talpa Holding gevestigd in Laren, is de onderneming die een aantal belangrijke activiteiten van John de Mol omvat. De groep van bedrijven richt zich op verschillende delen van de internationale media industrie. In de afgelopen jaren heeft Talpa Media naam gemaakt als succesvol ontwikkelaar, producent en distributeur van programma’s, met name voor televisie. Met Talpa Content beschikt de groep over haar eigen creatieve ontwikkelafdeling gericht op televisie formats en multimedia concepten. Genres zijn: reality, infotainment, entertainment, spelshow, drama en comedy. Ook is er een enkele speelfilm in portefeuille. Talpa Producties is het productiebedrijf van de groep. Talpa Distributie legt zich toe op de wereldwijde verkoop van Talpa’s formats en afgeronde series. Ook beschikt Talpa Media over een eigen muziek divisie: Talpa Music. Talpa is aandeelhouder in SBS Broadcasting Nederland (www.sbs.nl), dat de TV-zenders SBS6, NET5 en Veronica exploiteert. De radiozenders Radio538, Radio 10 Gold en Slam FM (www.radio538.nl) zijn volledig eigendom van Talpa. In 2010 verwierf de onderneming een belang in de Russische TV-producent Mir Reality. In 2012 opende Talpa Media USA, het eigen productiebedrijf in Los Angeles. Daarnaast beschikt Talpa in een aantal belangrijke internationale televisiemarkten over fifty-fifty joint ventures met grote plaatselijke producenten. Het doel is in de betreffende markten gezamenlijk programma’s te produceren op basis van Talpa-formats in opdracht van plaatselijke zenders. Voorbeelden van dergelijke partners zijn: Shine France in Franstalige Europese markten en Shine Australia in Australië en Nieuw Zeeland, Nordisk Film TV voor Scandinavië en Finland, Axel Springer’s Schwartzkopff TV in Duitsland en SPT Arabia voor Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Solliciteren bij

Lieke van Kempen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271