Redactie stagiair bij Koffietijd & 5 Uur Live! (januari/februari 2020)

Solliciteer direct
Bij: Talpa Producties Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 450,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk Rijbewijs noodzakelijk

Wil jij ervaring opdoen binnen de televisie en ben jij een echte aanpakker? Dan zoeken wij jou! Deze redactiestage geeft je de mogelijkheid om volledig mee te werken bij het maken van een televisieprogramma. Als stagiair ben je een onmisbare schakel in het proces van Koffietijd. Daarom zijn wij op zoek naar een gemotiveerde, flexibele en sociale redactie stagiair!

Wat ga je doen?

 • Aandragen van onderwerpen
 • Afnemen telefonische voorgesprekken gasten
 • Het schrijven van researchverslagen en interviews
 • Creatieve invalshoeken bedenken bij onderwerpen
 • Diverse media volgen en omzetten naar Koffietijd
 • Bijhouden van redactieagenda
 • Afwikkelen administratieve redactiezaken
 • Begeleiding en voorspreken gasten tijdens uitzenddagen

Wat bieden wij?

Een enorm leerzame stageplek bij een de langstlopende talkshows van Talpa! Dit is de plek waar jij jezelf kan ontwikkelen op journalistiek gebied. Van diepgaande nieuwtjes en actualiteiten tot luchtige gespreksonderwerpen en trends. Het gedreven team betrekt je bij alle facetten en zorgt voor goede begeleiding.

Stagevergoeding van € 450,- bruto bij fulltime stage.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • HBO/WO opleiding, liefst richting journalistiek
 • Fulltime beschikbaar voor minstens 5 maanden
 • Je volgt het nieuws en houdt jezelf op de hoogte door kranten, TV en andere media
 • Punctueel, georganiseerd en analytisch kunnen denken
 • Flexibele instelling en een sterke sociale persoonlijkheid
 • Goed taalgevoel, creatief, regeltante of –neef
 • Af en toe ook in het weekend en in de avonden beschikbaar
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs

Wie zijn wij?

Talpa Media is in 2004 opgericht door John de Mol en inmiddels één van de grootste mediabedrijven in ons land. Maar ook in de rest van de wereld bereikt Talpa Media een miljoenenpubliek. Wist je bijvoorbeeld dat het tv-programma The Voice in meer dan 180 landen wordt uitgezonden? Hier zijn we hartstikke trots op. Toch doen we veel meer dan alleen het ontwikkelen van internationale televisieproducties.
 
Talpa Media is in 2015 overgenomen door het Britse mediabedrijf ITV. Talpa Media is een apart bedrijfsonderdeel binnen ITV Studios en verantwoordelijk voor de creatie, productie en internationale distributie van televisieformats en concepten. Talpa Media bestaat uit Talpa Nederland en Talpa Global.
 
Talpa Nederland bestaat uit verschillende onderdelen. Talpa Content is de interne, creatieve afdeling die nieuwe tv-formats en de bijbehorende mediaconcepten ontwikkelt. Talpa Productions is de tv-productietak die de programma’s voor Nederland produceert. Talpa Fictie ontwikkelt en produceert scripts voor nieuwe tv-series en films. Tot slot zijn Vorst Media en MasMedia ook onderdeel van Talpa Nederland. Dit zijn afzonderlijke productie-eenheden met eigen formats en producties.
 
Talpa Global richt zich op de wereldwijde verkoop van licenties van Talpa formats. Talpa Global is een voorloper op het gebied van connected formats zoals 5 Gold Rings en distribueert deze via de volledige mediafunnel: van tv tot app tot social en website. De divisie Global Productions is wereldwijd verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van Talpa formats. Global Music & Talent Agency houdt zich bezig met de rechten van talenten tijdens én na hun deelname aan verschillende Talpa-shows.
 
Het wereldwijde netwerk van Talpa Media bestaat uit een aantal productiebedrijven: Talpa Noord-Amerika (Los Angeles), Talpa Middle East (Dubai & Beiroet) en Talpa Duitsland (Berlijn en Hamburg). Talpa heeft daarnaast partners gevestigd in Groot Brittanië, Australië, Frankrijk, Italië, de Scandinavische regio, Sub-Sahara Afrika en Portugal. Kortom: we hebben als Nederlands bedrijf een enorm internationaal bereik.

Solliciteren bij

Debby Baars. Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan bovenstaand profiel? Mail dan jouw cv en motivatie!

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280