Redactie stagiair bij kinderprogramma Zappsport

Solliciteer direct
Bij: AVROTROS Vanaf: januari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Zappsport is al meer dan 15 jaar hét sportprogramma voor de jeugd. Kinderen en topsporters staan centraal. Alle takken van sport komen voorbij: van voetbal tot snowboarden. Ron Boszhard en Britt Dekker presenteren het programma, elke zaterdag- en zondagochtend op NPO Zapp.

Wat ga je doen?

Een beetje ouwehoeren met de redacteuren over het voetbal van gisteravond. Zo begin jij je dag bij Zappsport. Daarna wat sites en de krant checken op andere belangrijke sportgebeurtenissen. Na een koffie en een portje darts bel je met kinderen om te kijken of ze geschikt zijn voor Zappsport. Of je bedenkt een gek spel voor het programma met de redactie. Je helpt de regisseurs zoeken naar goed beeldmateriaal. Of je neemt relaxed nog een koffie, ook al hoor je dat een school heeft afgebeld en je voor morgen een nieuwe moet regelen. Daarna deel jij je mening over die ene instagram-post van een topsporter. Vervolgens rij je met een regisseur mee naar een sportclub. En krijg je een kar vol rekwisieten aangereikt. Of je die even neer wil zetten in een vol stadion.Na de opnames deel je op de weg terug jouw verwachting van de Champions League van vanavond. Want over sport raak jij niet uitgesproken. En dat allemaal bij de AVROTROS, jeweetwel, die keurige omroep van Tussen Kunst en Kitsch en Flikken Rotterdam. Die jong talent graag de kans geeft iets te leren bij een ambitieuze organisatie.

Wat bieden wij?

  • Werken binnen een energiek, professioneel en leuk team
  • Veel praktijkervaring op redactioneel (en productioneel) gebied
  • Ruimte om veel initiatief te nemen

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je hebt humor(!), bent stressbestendig en beschikt over een brede sportkennis
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
  • Soms in de weekenden of een langere dag werken vind je geen probleem
  • Je kunt je verplaatsen in kinderen met diverse achtergronden
  • Een gerelateerde journalistieke studie is een pre, maar geen must

Wie zijn wij?

AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 9000 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving. In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen.

• Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving
• Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland
• Samenbrengen van mensen
• Helpen met het duiden van nieuws
• Thuishaven voor de jeugd

Met onze programma’s, online platforms en evenementen bereiken wij een groot publiek. Wij streven dan ook naar kwaliteit en innovatie en motiveren ambitieuze en creatieve media-professionals te solliciteren op onze vacatures.

Solliciteren bij

Rogier Jacobs

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241