Redactie stagiair bij 'House of Talent' (per direct)

Solliciteer direct
Bij: Talpa Producties Vanaf: oktober 2018 Duur: Minder dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 450,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk Rijbewijs noodzakelijk

Talpa Producties zoekt een gedreven redactie stagiair om mee te werken aan de opzet van het nieuwe dagelijkse realityprogramma House of Talent. In House of Talent volgen we 24/7, 8 veelbelovende artiesten tijdens de lancering van hun carrière. Jij ondersteunt  het redactieteam, volgt de kandidaten tijdens het verloop van hun carrière en houdt altijd je ogen en oren open voor nieuw talent.

Kan jij goed met mensen omgaan, verzin jij graag nieuwe invalshoeken en weet je altijd de juiste toon aan te slaan?

Wat ga je doen?

 • Ondersteunen van en meedenken met de redacteuren;
 • Inhoudelijk uitwerken van ideeën en onderwerpen;
 • Mailbox van de inwoners bijhouden; 
 • Afnemen telefonische voorgesprekken met kandidaten;
 • Het maken / filen van research- en screeningsrapporten;
 • Informatie en beeldmateriaal verzamelen voor biografieën. 

Wat bieden wij?

Een leerzame stageperiode binnen een grote, nieuwe productie waar muzikaal talent en reality samenkomen. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Media gerelateerde opleiding;
 • Punctueel, georganiseerd en analytisch kunnen denken;
 • Goed in research van kandidaten, teksten schrijven en hebt enig gevoel voor beeld; 
 • Flexibele instelling, is creatief en heeft een sociale persoonlijkheid;
 • Beschikbaar in de avonden en het weekend;
 • Fulltime beschikbaar voor minimaal 4 maanden, waaronder ook in de avond en in het weekend;
 • Rijbewijs B
 • Eerder starten is mogelijk

Wie zijn wij?

Talpa Holding gevestigd in Laren, is de onderneming die een aantal belangrijke activiteiten van John de Mol omvat. De groep van bedrijven richt zich op verschillende delen van de internationale media industrie. In de afgelopen jaren heeft Talpa Media naam gemaakt als succesvol ontwikkelaar, producent en distributeur van programma’s, met name voor televisie. Met Talpa Content beschikt de groep over haar eigen creatieve ontwikkelafdeling gericht op televisie formats en multimedia concepten. Genres zijn: reality, infotainment, entertainment, spelshow, drama en comedy. Ook is er een enkele speelfilm in portefeuille. Talpa Producties is het productiebedrijf van de groep. Talpa Distributie legt zich toe op de wereldwijde verkoop van Talpa’s formats en afgeronde series. Ook beschikt Talpa Media over een eigen muziek divisie: Talpa Music. Talpa is aandeelhouder in SBS Broadcasting Nederland (www.sbs.nl), dat de TV-zenders SBS6, NET5 en Veronica exploiteert. De radiozenders Radio538, Radio 10 Gold en Slam FM (www.radio538.nl) zijn volledig eigendom van Talpa. In 2010 verwierf de onderneming een belang in de Russische TV-producent Mir Reality. In 2012 opende Talpa Media USA, het eigen productiebedrijf in Los Angeles. Daarnaast beschikt Talpa in een aantal belangrijke internationale televisiemarkten over fifty-fifty joint ventures met grote plaatselijke producenten. Het doel is in de betreffende markten gezamenlijk programma’s te produceren op basis van Talpa-formats in opdracht van plaatselijke zenders. Voorbeelden van dergelijke partners zijn: Shine France in Franstalige Europese markten en Shine Australia in Australië en Nieuw Zeeland, Nordisk Film TV voor Scandinavië en Finland, Axel Springer’s Schwartzkopff TV in Duitsland en SPT Arabia voor Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Solliciteren bij

Lieke van Kempen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271