Redactie stagiair bij het wetenschapsprogramma 'De Kennis van Nu'

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: oktober 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Word jij enthousiast van het idee om wetenschappelijke onderwerpen begrijpelijk te maken en dichtbij een groot publiek te brengen? Dan is deze redactie stage bij De Kennis van Nu echt wat voor jou!

Achter deze titel schuilt een grote wetenschapsredactie. Je werkt mee aan het wekelijkse televisieprogramma dat gepresenteerd wordt door Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel. Daarnaast ben je betrokken bij de uitzendingen van het radioprogramma Focus en het transmediaal doorzetten van de wetenschappelijke verhalen op onze social mediakanalen.

Wat ga je doen?

We maken je thuis in de research van geschikte onderwerpen en leren je om het goede verhaal te vinden voor de tv-uitzendingen. Je denkt mee met de regisseur over creatieve invalshoeken om wetenschappelijke verhalen aansprekend te maken voor de kijker. Je doet gedegen research naar verschillende onderwerpen, gaat op locatiebezoek en werkt gesprekken uit.

Daarnaast ben je waar mogelijk aanwezig bij de opnames om zowel inhoudelijke als praktische ondersteuning te bieden. Naast redactie voor televisie zullen er ook werkzaamheden zijn bij de radioredactie en voor sociale media.

De redactie van De Kennis van Nu en Focus radio is gevestigd op het Mediapark te Hilversum.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • WO/HBO
  • In staat complexe onderwerpen helder en eenvoudig uit te leggen
  • Brede interesse in wetenschap
  • Belangstelling voor wetenschapscommunicatie of wetenschapsjournalistiek
  • Nieuwsgierig
  • Zelfstandige werker die met eigen ideeën komt
  • Teamplayer
  • Pré: ervaring met social media en videoproducties

Wie zijn wij?

De wetenschapsredactie van De Kennis van Nu verzorgt niet alleen het wekelijkse TV-programma voor NPO 2, maar onderhouden ook nauw contact met collega’s bij Nieuws en Co, Radio 1 en Nieuwsuur. Daarnaast is er het radioprogramma Focus en een online platform NPO Focus met naast wetenschap ook aandacht voor geschiedenis, cultuur en politiek.
 
De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Solliciteren bij

Mariëlla Hup. Definitieve start en einddatum in overleg.Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280