Redactie stagiair bij het tv-programma 'Man bijt Hond'

Solliciteer direct
Bij: Fabiola BV Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Voor het programma ‘Man Bijt Hond’ is Fabiola per januari 2020 weer opzoek naar enthousiaste en gedreven redactie stagiair.

‘Man Bijt Hond’ wordt dagelijks gemaakt en uitgezonden op SBS6, met o.a. de Babbelbox en diverse reportages over bijzondere mensen, hobby’s of gebeurtenissen. ‘Man Bijt Hond’ maakt groot nieuws klein en klein nieuws groot, brengt bijzondere verhalen in geheel eigen stijl.

Wat ga je doen?

‘Man Bijt Hond’ wordt gemaakt door een groot team van o.a. productie, redactie, verslaggevers en editors. Als redactiestagiair werk je nauw samen met de redacteuren en research je onderwerpen die geschikt zijn voor het programma. Je ondersteunt de redactie, maar al snel is het de bedoeling dat je zelfstandig mee kan draaien in het team. We zoeken stagiaires die enthousiast worden van het zoeken naar mooie onderwerpen, het bedenken van originele invalshoeken, en onder tijdsdruk presteren. Werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Het zoeken en researchen van onderwerpen voor reportages en rubrieken in de uitzending.
  • Met grote tijdsdruk een actueel item met originele invalshoek bedenken, researchen en produceren vanaf de redactie.
  • Ondersteunen van draaidagen (o.a. Babbelbox).

Wat bieden wij?

Bij ‘Man Bijt Hond’ bieden we een stageplek bij een dynamisch programma in een jong en informeel bedrijf. Het programma wordt geproduceerd door Fabiola, o.a. de producent van Topdokters (RTL4), Groeten Uit 19xx (RTL4), Boxing Stars (RTL5) en De Alleskunner (SBS6).

In het bedrijf krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en zoveel mogelijk facetten van televisieproductie mee te maken. Bij ‘Man Bijt Hond’ kom je in aanraking met de voorbereiding van onderwerpen en draaidagen, de opnamen van een item en de montage en afwikkeling van de items.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Onze ideale stagiair volgt een mediagerelateerde opleiding en is hardwerkend, leergierig, communicatief sterk, creatief en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je pakt werkzaamheden secuur op en doet er alles aan er het best mogelijke uit te halen.
  • Je krijgt een kick van het vinden van pareltjes van verhalen, het zo goed mogelijk researchen vanaf de redactie, en in korte tijd een actueel item van begin tot eind voor elkaar boksen.
  • Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk een vereiste.

Wie zijn wij?

Fabiola is een nieuw Nederlands productiebedrijf dat is opgericht door drie onafhankelijke televisieproducenten uit België: Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen. De drie Belgische producenten bundelen met deze stap hun creatieve krachten in Nederland. Fabiola ontwikkelt eigen programma’s voor de Nederlandse markt en kan ook exclusief de formats van de drie Vlaamse producenten aanbieden en produceren in Nederland. De Belgische producenten zijn bekend van programma’s als De Slimste Mens, Hotel Romantiek, De TV-Kijker van het Jaar, Reizen Waes, Blokken, Man Bijt Hond, Wie is de Mol? en Groeten Uit 19xx. Groeten Uit 19xx is ook het eerste programma van Fabiola in Nederland en met groot succes uitgezonden op RTL 4.

Solliciteren bij

Bart Würstefeld

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280