Redactie stagiair bij hét royaltyprogramma 'Blauw Bloed'

Solliciteer direct
Bij: EO Vanaf: februari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Je bloed hoeft niet ‘blauw’ te zijn om bij hét royaltyprogramma van de Nederlandse Publieke Omroep te werken, maar passie voor televisie is wel noodzakelijk! Je krijgt een kans om in vier/vijf maanden een schat aan ervaring op te doen. Dit kan dé stageplek voor jou zijn maar, je moet wel graag willen…

Blauw Bloed is het wekelijkse royaltyprogramma van de EO, met uitzendingen op iedere zaterdagavond rond half acht, gepresenteerd door Jeroen Snel. Het programma wordt gemaakt door een gedreven team van ongeveer 15 medewerkers.

Voor de perioden september tot en met december/januari en januari/februari tot en met mei zoeken wij redactie stagiaires. Voor vier of vijf dagen per week. Onze voorkeur gaat uit naar een derde- of vierdejaars leerling van een journalistieke/communicatie-opleiding of de opleiding Media- en Entertainmentmanagement.

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden tijdens je stageperiode zijn het ondersteunen van de redactie van Blauw Bloed. Je helpt mee met het researchen van onderwerpen, het bedenken en uitzetten van geschikte sprekers en het zoeken naar relevant beeldmateriaal.

Ook werk je mee aan de items die worden uitgezonden in het Koninklijk Nieuws; hiervoor ga je op pad met een kleine camera en maakt beelden van optredens van leden van het Koninklijk Huis.

Tijdens je stageperiode 'ruik' je aan de verschillende disciplines binnen de redactie. Je mag mee met het draaien van bijvoorbeeld koninklijke werkbezoeken, modereportages, geschiedenis-items en actuele exposities. Het opnameproces in studio en regie maak je van dichtbij mee.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Wat zoeken wij in jou?

Per september zijn wij op zoek naar een redactiestagiair. Voor vier of vijf dagen per week. Onze voorkeur gaat uit naar een derde- of vierdejaars leerling van een journalistieke of communicatie-opleiding of de opleiding Media- en Entertainmentmanagement.

Het is belangrijk dat je betrokkenheid voelt bij het programma (en het team!) en dat je inhoudelijke interesse hebt of krijgt in royaltyjournalistiek. Je bent nieuwsgierig, pro-actief en in staat om zelfstandig te werken. We verwachten van je dat je de Nederlandse taal uitstekend beheerst - zowel mondeling als schriftelijk - en dat je géén 9 tot 5 mentaliteit hebt.


Wie zijn wij?

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals.De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Solliciteren bij

Arjan Mitzer - stagebegeleider bij Blauw Bloed. Voor deze baan verwachten we dat je enthousiast bent en ons weet te verrassen! Nieuwsgierig geworden? Reageer dan snel!

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241