Redactie stagiair bij het online platform 'VPRO Tegenlicht'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij geïnteresseerd in online journalistiek, kennen sociale media geen geheimen voor je, en heb je gevoel voor hoe je onze online verhalen het beste kan maken en wegzetten via al onze kanalen? Wil jij de toekomst verkennen met de redactie van Tegenlicht? Heb je een journalistieke achtergrond, kan je foutloos schrijven, ben je op de hoogte van het laatste (wereld)nieuws, en heb je affiniteit met de onderwerpen van VPRO Tegenlicht?

Lees dan gauw verder.

Wat ga je doen?

VPRO Tegenlicht zoekt een gedreven redactie stagiair met (online) schrijf- en digitale skills.

Je ondersteunt de online redacteur en de samensteller bij alle webredactie voor de site, het schrijven van korte artikelen, nieuwsbrieven, en het maximaal inzetten van sociale media om onze verhalen door zoveel mogelijk mensen te laten lezen en bekijken.

Je brengt ideeën in, vergadert mee, werkt veel samen, maar werkt ook goed zelfstandig.

Wat bieden wij?

Als stagiair bij VPRO Tegenlicht ben je volwaardig lid van ons bevlogen en gezellig online team. Je komt in een dynamische, professionele omgeving waar je in korte tijd veel kan leren, verantwoordelijkheden krijgt, en er ruimte is voor initiatief en eigen ideeën.

Ons platform bestaat uit een wekelijks informatief televisieprogramma zonder vast format, een website, uitingen op sociale media, een tweewekelijkse podcast, nieuwsbrieven en Meet Ups die worden georganiseerd door het hele land.

Herken jij jezelf in dit profiel?

We zoeken een energieke, leergierige, goed schrijvende student journalistiek met digitale skills, een brede maatschappelijke ontwikkeling en interesse voor (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetenschap, politiek en sociologie.

De stageplek is nadrukkelijk bedoeld voor de online redactie van Tegenlicht, die in veel opzichten nauw samenwerkt met de televisieredactie.

  • je staat ingeschreven bij een HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur journalistiek (en hebt een studenten-OV);
  • je schrijft snel, doelgericht en foutloos;
  • je volgt (inter)nationale ontwikkelingen rond onze thema's en komt met passende online ideeën;
  • je hebt plezier in sociale media en schrijven voor het web;
  • je bent assertief, hardwerkend, zelfstandig en enthousiast;
  • je bent van januari t/m mei 2020 vijf dagen per week beschikbaar (36 uur);
  • je hebt gevoel voor beeld en wil meer leren over video;ervaring met Photoshop/Première is een pré.

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Arja van den Bergh, samensteller online. Stuur een korte motivatie (max 200 woorden) en twee webartikelen van je eigen hand waar je trots op bent.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280