Redactie stagiair bij 'Goedemorgen Nederland'

Solliciteer direct
Bij: WNL Vanaf: december 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 38 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

WNL maakt zowel radio- als tv-programma's voor de Nederlandse Publieke Omroep. Op televisie maken we programma's als Goedemorgen Nederland, WNL op Zondag en WNL Opiniemakers.

Op NPO Radio 1 maken we Haagse Lobby op maandagavond en op zaterdagmiddag WNL Op Zaterdag en WNL Opiniemakers. Deze stage richt zich voornamelijk op het tv-programma Goedemorgen Nederland.

Wat ga je doen?

Een stage bij Goedemorgen Nederland bestaat uit uiteenlopende werkzaamheden. Je loopt mee met de nieuwsredactie vanuit hartje Amsterdam. Hier bedenk en produceer je nieuwsitems voor de uitzending van de volgende dag, schrijf je heldere teksten, bereid je live-gesprekken voor en heb je nauw contact met de verslaggevers.

Ook loop je mee met de redacteuren die de gesprekken met de gasten voorbereiden. Hier doe je veel research, houd je voorgesprekken, zoek je beeldmateriaal en zal je regelmatig in de montage te vinden zijn.

Daarnaast krijg je als stagiair ook de kans om op pad te gaan om zelfstandig items op te nemen. Ondanks het feit dat de uitzending van Goedemorgen Nederland elke ochtend tussen 07.00 uur en 09.00 uur is, hoef je niet zo vroeg te beginnen. De redactie van Goedemorgen Nederland begint om 10 uur en gaat door tot ongeveer 18 uur.

Wat bieden wij?

€ 350,- bruto bij fulltime stage

Herken jij jezelf in dit profiel?

We zoeken iemand die:

  • Nieuwsgierig is
  • Ideeën heeft
  • Communicatief vaardig is
  • Een stressbestendig karakter heeft
  • Een flexibele instelling heeft
  • In het bezit is van rijbewijs B (niet noodzakelijk, wel handig)
  • Het niet erg vindt om ook in het weekend te werken (vaak op zondag)

Binnen dit team krijg je volop de mogelijkheid om je journalistiek te ontwikkelen, dus reageer snel!

Wie zijn wij?

WNL is een nieuwe omroep voor hard werkend Nederland. Met programma's als Goedemorgen Nederland en WNL Op Zondag wil de omroep juist het gewone Nederland aanspreken.WNL bedrijft op nuchtere en herkenbare wijze journalistiek. Nieuwsgierig, zonder vooroordeel en altijd met een goed humeur! Geen journalistennieuws, maar programma's over gewone, ondernemende mensen - voor hen die het verschil maken.Het jonge WNL groeit daarom als kool. Dat is mooi, want WNL vindt dat de Publieke Omroep een eerlijke afspiegeling moet zijn van de Nederlandse bevolking. Wij betalen er allen aan mee. Burgers rechts in het midden moeten zich er ook thuis kunnen voelen.

Solliciteren bij

Suzanne Raapkamp

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241