Redactie stagiair bij Focus/De Kennis van Nu

Solliciteer direct
Bij: NTR Vanaf: januari 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Word jij enthousiast van het idee om wetenschappelijke onderwerpen begrijpelijk te maken en dichtbij een groot publiek te brengen? Dan is deze redactiestage bij Focus/De Kennis van Nu echt wat voor jou!

Achter deze titel schuilt een grote wetenschapsredactie. Je werkt mee aan het wekelijkse televisieprogramma dat gepresenteerd wordt door Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel en bent ook betrokken bij de uitzendingen van het radioprogramma Focus.

De wetenschapsredactie van Focus/De Kennis van Nu verzorgt niet alleen het wekelijkse TV-programma voor NPO 2, maar onderhoudt ook nauw contact met collega's bij Nieuws en Co, Radio 1 en Nieuwsuur.

Wat ga je doen?

We maken je thuis in de research van geschikte onderwerpen om het goede verhaal te vinden voor de uitzendingen van de tv-uitzendingen. Je denkt mee met de regisseur over creatieve invalshoeken om wetenschappelijke verhalen aansprekend te maken voor de kijker. Je doet gedegen research naar verschillende onderwerpen, gaat op locatiebezoek en werkt gesprekken uit.

Daarnaast ben je zo mogelijk aanwezig bij de opnames om zowel inhoudelijke als praktische ondersteuning te bieden. De redactie van Focus/De Kennis van Nu is gevestigd op het Mediapark te Hilversum.

Afstudeeropdracht is bespreekbaar.

Wat bieden wij?

Zie je er een uitdaging in te leren en ons te helpen, ons publiek te boeien en te inspireren met wetenschappelijke verhalen? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • WO/HBO
  • In staat complexe onderwerpen helder en eenvoudig uit te leggen
  • Brede interesse in wetenschap
  • Belangstelling voor wetenschapscommunicatie of wetenschapsjournalistiek
  • Nieuwsgierig
  • Zelfstandige werker die met eigen ideeën komt
  • Teamplayer
  • Pré: ervaring met social media en videoproducties

Wie zijn wij?

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Solliciteren bij

Saskia van Leeuwen. Reageren kan tot 30 november. De gesprekken vinden plaats in december.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241