Redactie stagiair bij 'EenVandaag Radio'

Solliciteer direct
Bij: AVROTROS Vanaf: juni 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij een aankomend redacteur stagiair met een hart voor radio en een passie voor nieuws? Meld je dan aan als stagiair bij EenVandaag Radio, de dagelijkse actualiteitenrubriek van AVROTROS op Radio 1. 

Wat ga je doen?

Je werkt op dagelijkse basis aan de uitzending. Daarbij is er een verdeling tussen werkzaamheden op de dag en vooruitproduceren van verhalen voor later uitzendingen. We verwachten dat je met ideeën voor onderwerpen komt, maar ook dat je ideeën van anderen kunt uitwerken.

Daarnaast weet je jouw onderwerpen op een aantrekkelijke manier weg te zetten op de site eenvandaag.nl. Waar mogelijk werk je nauw samen met de collega's van EenVandaag TV. Je werkt in een team van circa 15 collega's onder leiding van de eindredacteur en samensteller. 

Wat bieden wij?

Een plaats in een dynamische informele omgeving, waarin jij jezelf verder kunt ontwikkelen als journalist en radiomaker. Aan het eind van de stage produceer jij zelfstandig onderwerpen. Een stage bij EenVandaag Radio is al vaak een goede opstap naar een jounalistiek carrière gebleken.  

Herken jij jezelf in dit profiel?

Jij bruist van de ideeën voor eigen nieuwsverhalen. Ook ben je altijd op zoek naar de verhalen achter de headlines waarbij de menselijke maat leidend is. Je werkt graag in teamverband maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je doet een opleiding op universitair - of HBO niveau en zoekt in het kader daarvan een stageplek voor drie maanden.

Wie zijn wij?

AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 9000 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving. In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen.

• Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving
• Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland
• Samenbrengen van mensen
• Helpen met het duiden van nieuws
• Thuishaven voor de jeugd

Met onze programma’s, online platforms en evenementen bereiken wij een groot publiek. Wij streven dan ook naar kwaliteit en innovatie en motiveren ambitieuze en creatieve media-professionals te solliciteren op onze vacatures.

Solliciteren bij

Frans van der Vegt - 06 53 690 940

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271